- Hem
- Recept & kalkyl
- Grilling cheese burgare med mangosås, avokado och rostad grönkål [Arla]
Grilling cheese burgare med mangosås, avokado och rostad grönkål [Arla]
Receptkategori: Vegetariska rätter(0 röster)
Gör så här
Picklad rödlök:
Koka upp vatten, socker, ättiksprit och fänkålsfrön. Häll lagen över rödlöken och låt dra.
Rostad grönkål:
Blanda grönkål med salt och cajunkrydda. Strö ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och spreja med smör-&rapsolja. Rosta i ugn på 120° ca 15 min tills grönkålen är spröd och frasig.
Mangosås med ananas:
Mixa mango, limesaft, honung och chili slätt. Rör ner ananas och koriander.
Avokado:
Mosa avokadobitarna grovt. Tillsätt resterande ingredienser och smaka av.
Vid servering
Skär osten i skivor à 90 g. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme och stek osten 2–3 min på varje sida. Tryck lätt på dem så de blir jämnt brynta.
Värm ev hamburgerbröden i ugnen. Bre mangosås på den undre brödhalvan. Fortsätt med romansallad, stekt ost, grovmosad avokado, picklad rödlök, smulad rostad grönkål samt den övre brödhalvan.
Du behöver
Smör Normalsaltat 82% | |
9 hg | Grillost 14%* |
6,75 hg | Hamburgerbröd Surdeg 67,5g Mjölkfritt |
1,5 hg | Sallat roman SE* |
2 hg | Vatten* |
1,5 hg | Strösocker |
1 hg | Ättika 12% |
2 g | Fänkålsfrö Hel |
3 hg | Rödlök Klass 1 Sverige |
1 hg | Grönkål Hela Blad |
3 g | Fint Salt med Jod |
1,2 g | American Cajun |
Smör och Rapsolja 80% | |
2,5 hg | Mango tärnad 20x20 mm |
30 g | Pressad Lime i Plastflaska |
20 g | Blomsterhonung Flytande EKO KRAV |
6 g | Peppar Röd |
1 hg | Ananas krossad juice* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 366.26 kJ |
Energi | 87.42 kcal |
Fett | 0.68 g |
varav | |
- mättat fett | 0.09 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 17.54 g |
varav | |
- sockerarter | 8.57 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.94 g |
Salt | 0.35 g |
Fiber | 1.76 g |
Jod | 5.02 µg |
Natrium | 0.04 g |