Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi
Åtgärder

Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi

Receptkategori: À la Carte
Till Länge leve måltiden lagade Camilla Simonsson tre härliga mellanrätter med fokus på den vilda nordiska naturen. En lunch där skogen mötte havet. Text: Pål Särnblom Foto: Johan Strindberg

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi

Gör så här

  1. Råjuica morot och havtorn. Reducera morotsjuicen tills en tredjedel återstår.
  2. Mixa i smöret och sedan havtornsjuicen, smaka av med salt och citronsyra. Serveras varm.
  3. Hyvla rättikan och kålrabbin tunt på mandolin och stansa ut i mindre bitar. Pickla sedan snabbt i kall 1-2-3-lag.
  4. Glaskoka kräftorna och lägg dem sedan i isbad. Skala kräftorna försiktigt och spara skalen att koka fond på.
  5. Dressa upp kräftstjärtarna i lite rapsolja och salt, elda dem med en gasbrännare på både ovansidan och undersidan. 

Du behöver

5 kgMorot skalad*
5 hgSmör*
5 hgHavtorn*
Citronsyra*
Salt*
Kålrabbi*
Rättika vit*