- Hem
- Recept & kalkyl
- Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi
Åtgärder
Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi
Receptkategori: À la CarteTill Länge leve måltiden lagade Camilla Simonsson tre härliga mellanrätter med fokus på den vilda nordiska naturen. En lunch där skogen mötte havet.
Text: Pål Särnblom Foto: Johan Strindberg
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Råjuica morot och havtorn. Reducera morotsjuicen tills en tredjedel återstår.
- Mixa i smöret och sedan havtornsjuicen, smaka av med salt och citronsyra. Serveras varm.
- Hyvla rättikan och kålrabbin tunt på mandolin och stansa ut i mindre bitar. Pickla sedan snabbt i kall 1-2-3-lag.
- Glaskoka kräftorna och lägg dem sedan i isbad. Skala kräftorna försiktigt och spara skalen att koka fond på.
- Dressa upp kräftstjärtarna i lite rapsolja och salt, elda dem med en gasbrännare på både ovansidan och undersidan.
Du behöver
5 kg | Morot skalad* |
5 hg | Smör* |
5 hg | Havtorn* |
Citronsyra* | |
Salt* | |
Kålrabbi* | |
Rättika vit* |
kr