Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm

Receptkategori: À la Carte
Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm, torkad oliv, solrosfrön och dragon. Receptet är framtaget av Hanna Normark på K-märkt.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm

Gör så här

  1. Skala sparrisen
  2. Koka upp vatten, salt, citron, smör.
  3. Lägg i sparrisen. Koktiden varierar beroende på sparrisens tjocklek samt hur mycket tuggmotstånd du vill ha. 

Gammelknaskräm

  1. Smält samman ost och grädde i en kastrull under omrörning.
  2. Häll upp i kannmixer.
  3. Mixa i äggen.
  4. Tillsätt oljan under knivens gång till en krämig majonnäs.
  5. Smaka av med salt och vinäger. 

Olivkrisp

  1. Torka de svarta oliverna i ugnen på 70 grader över natten, grovhacka dem och blanda med solrosfrö och dragon

 

Servera nykokt vitsparris med gammelknaskräm och olivkrispet. 

Du behöver

10 stSparris Vit AA*
1 hgSmör Normalsalt 82%
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
1 clSalt*
1 literVatten*
4 hgGammel Knas 36%*
2 hgVispgrädde 36% Laktosfri
4 dlRapsolja
2 stÄgg M Frigående Tvättade 120 st*
Sherryvinäger*
1 hgOliver Svarta utan Kärnor
50 gSolroskärnor EKO
1 tskDragon torkad*

Energifördelning

2.7%93.1%4.2%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1619.1 kJ
Energi394.64 kcal
Fett42.27 g
varav
- mättat fett9.26 g
- enkelomättat fett18.08 g
- fleromättat fett8.76 g
Kolhydrat1.92 g
varav
- sockerarter0.94 g
- stärkelse0 g
Protein1.21 g
Salt0.26 g
Fiber0.67 g