- Hem
- Recept & kalkyl
- Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm
Åtgärder
Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm
Receptkategori: À la CarteInkokt vit sparris med Gammelknaskräm, torkad oliv, solrosfrön och dragon. Receptet är framtaget av Hanna Normark på K-märkt.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Skala sparrisen
- Koka upp vatten, salt, citron, smör.
- Lägg i sparrisen. Koktiden varierar beroende på sparrisens tjocklek samt hur mycket tuggmotstånd du vill ha.
Gammelknaskräm
- Smält samman ost och grädde i en kastrull under omrörning.
- Häll upp i kannmixer.
- Mixa i äggen.
- Tillsätt oljan under knivens gång till en krämig majonnäs.
- Smaka av med salt och vinäger.
Olivkrisp
- Torka de svarta oliverna i ugnen på 70 grader över natten, grovhacka dem och blanda med solrosfrö och dragon
Servera nykokt vitsparris med gammelknaskräm och olivkrispet.
Du behöver
10 st | Sparris Vit AA* |
1 hg | Smör Normalsalt 82% |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
1 cl | Salt* |
1 liter | Vatten* |
4 hg | Gammel Knas 36%* |
2 hg | Vispgrädde 36% Laktosfri |
4 dl | Rapsolja |
2 st | Ägg M Frigående Tvättade 120 st* |
Sherryvinäger* | |
1 hg | Oliver Svarta utan Kärnor |
50 g | Solroskärnor EKO |
1 tsk | Dragon torkad* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1619.1 kJ |
Energi | 394.64 kcal |
Fett | 42.27 g |
varav | |
- mättat fett | 9.26 g |
- enkelomättat fett | 18.08 g |
- fleromättat fett | 8.76 g |
Kolhydrat | 1.92 g |
varav | |
- sockerarter | 0.94 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.21 g |
Salt | 0.26 g |
Fiber | 0.67 g |
kr