Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Italiensk maräng på överbliven äggvita med lemoncurd, rostad havre och kompott på blåbär
Åtgärder

Italiensk maräng på överbliven äggvita med lemoncurd, rostad havre och kompott på blåbär

Receptkategori: À la Carte
Låt din överblivna äggvita bli en härlig dessert! Varva blåbärskompott, lemon curd och rostat havre i glas och toppa med maräng och ätbara blommor.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Italiensk maräng på överbliven äggvita med lemoncurd, rostad havre och kompott på blåbär

Gör så här

  1. Koka upp 20 g socker med vattnet. När sockret är 112° så vispa upp resterande socker med äggvitan.
  2. När sockret är 124° vispa ner det försiktigt i äggvitan på medelhastighet. Öka sedan farten i ett par minuter. Sänk sedan farten något och vispa tills marängen är kall.
  3. Förvara i kylen


Rostat havre



  1. Sätt ugnen på 170°, lägg havregrynen på en plåt och rosta i mitten av ugnen tills de fått en mörkare ton. Ta ut och låt svalna
  2. Mixa havregrynen i kannmixer till fint mjöl.
  3. Vispa upp smöret med socker och olja, häll i hjorthornsalt och havremjölet, sprid ut smulorna på bakplåtspapper på ett bleck.
  4. Baka i ugn ca 15 min. ta ut och låt svalna

Blåbärskompott

  1. Koka upp sockret med hälften av blåbär, låt koka 1 min.
  2. Pressa saften från citronen i en skål, rör ned potatismjölet.
  3. Rör ner blandningen i en kastrull och koka upp.
  4. Tag kastrullen från värmen, rör ned resterande blåbär, blanda häll i en bunke och kyl.

Lemon curd

  1. Rör ihop äggulor, ägg, citronjuice och socker med en visp för hand i en skål. 
  2. Sätt skålen i en kastrull med sjudande vatten och rör tills curden/krämen tjocknat.
  3. Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält.
  4. Sila genom en sil för att få bort evt koagulerat ägg. 
  5. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

Du behöver

2,2 hgStrösocker*
70 stVatten*
1 hgÄggvita*
3 dlHavregryn EKO
50 gSmör*
2 mskRapsolja*
1,5 krmHjorthornsalt *

Blåbärskompott

1 clPotatismjöl*
0,5 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
2,5 hgBlåbär
3,3 mskStrösocker*

Lemon curd

1 hgSmör*
2 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
1 stÄgg M Frigående, Tvättade*
2 stÄggulor*

Energifördelning

14.6%8.5%76.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1421.27 kJ
Energi338.98 kcal
Fett5.93 g
varav
- mättat fett0.87 g
- enkelomättat fett0.03 g
- fleromättat fett0.12 g
Kolhydrat53.92 g
varav
- sockerarter9.34 g
- stärkelse0 g
Protein10.25 g
Salt0 g
Fiber14.5 g