Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Janssons frestelse med Västerbottensost® [Norrmejerier]

Receptkategori: Puddingar lådor
En klassiker på det varma julbordet eller kvällsvickningen. Med Västerbottensost blir den extra lyxig.

(0 röster)
Janssons frestelse med Västerbottensost® [Norrmejerier]

Gör så här

1.     Häll av spadet från ansjovisen och spara hälften.

2.     Skala och skär potatisen i tunna stavar.

3.     Skiva löken och fräs den i en stekpanna med 2 msk smör till den blir mjuk.

4.     Varva potatis, lök, 3 dl Västerbottensost och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.

5.     Blanda ansjovisspad, mjölk samt vitpeppar och häll det över potatisen.

6.     Strö över ströbröd, 1 dl Västerbottensost och klicka över resten av smöret.

7.     Grädda i nedre delen av ugnen på 225° i ca 1 timme.

8.     Späd med grädden efter 30 minuter.

9.     Strö över persilja vid servering.

Du behöver

2 mskHackad persilja*
Vispgrädde*
3 mskStröbröd*
2 krmVitpeppar*
1,5 dlMjölk*
6 mskSmör*
2 stGul Lök Medel Klass 1 Sverige
1,5 kgPotatis, fast*
4 dlVästerbottensost Riven 32%
1,5 hgAnsjovisfilé*

Energifördelning

39.2%54.1%6.7%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi590.39 kJ
Energi139.58 kcal
Fett11.24 g
varav
- mättat fett7.02 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat1.4 g
varav
- sockerarter0.28 g
- stärkelse0 g
Protein8.15 g
Salt0.42 g
Kalcium231.58 mg
Fiber0.14 g