- Hem
- Recept & kalkyl
- Janssons frestelse med Västerbottensost® [Norrmejerier]
Åtgärder
Janssons frestelse med Västerbottensost® [Norrmejerier]
Receptkategori: Puddingar lådorEn klassiker på det varma julbordet eller kvällsvickningen. Med Västerbottensost blir den extra lyxig.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
1. Häll av spadet från ansjovisen och spara hälften.
2. Skala och skär potatisen i tunna stavar.
3. Skiva löken och fräs den i en stekpanna med 2 msk smör till den blir mjuk.
4. Varva potatis, lök, 3 dl Västerbottensost och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.
5. Blanda ansjovisspad, mjölk samt vitpeppar och häll det över potatisen.
6. Strö över ströbröd, 1 dl Västerbottensost och klicka över resten av smöret.
7. Grädda i nedre delen av ugnen på 225° i ca 1 timme.
8. Späd med grädden efter 30 minuter.
9. Strö över persilja vid servering.
Du behöver
2 msk | Hackad persilja* |
Vispgrädde* | |
3 msk | Ströbröd* |
2 krm | Vitpeppar* |
1,5 dl | Mjölk* |
6 msk | Smör* |
2 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
1,5 kg | Potatis, fast* |
4 dl | Västerbottensost Riven 32% |
1,5 hg | Ansjovisfilé* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 590.39 kJ |
Energi | 139.58 kcal |
Fett | 11.24 g |
varav | |
- mättat fett | 7.02 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 1.4 g |
varav | |
- sockerarter | 0.28 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.15 g |
Salt | 0.42 g |
Kalcium | 231.58 mg |
Fiber | 0.14 g |
kr