- Hem
- Recept & kalkyl
- Jordgubbsglass i svart lakritsvåffla
Åtgärder
Jordgubbsglass i svart lakritsvåffla
Receptkategori: DesserterServeras med lakritssås, hett guldströssel och kanderad citron.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda ihop mjöl, salt och aktivt kol och rör sedan ner i smeten. Grädda våfflorna i ett rånjärn och forma dem runt en kon omedelbart när de är nygräddade.
Koka ihop lakritsgodis långsamt tillsammans med vatten. Reglera konsistensen genom att låta det koka ner eller genom att tillsätta mer vatten. Låt svalna.
Koka tunna skivor av citron i 50/50-sockerlag några minuter. Ta upp dem och rulla ev. i socker.
Blanda guldströssel eller guldpulver med lite cayennepulver. Det skall vara ett litet bett som kontrast till den söta och kalla glassen men inte ta över helt. Servera rätten på tallrik med våfflan uppochner.
Du behöver
2 st | Ägg L 6-Pack KRAV |
1,2 hg | Strösocker rör KRAV |
60 g | Smör Normalsaltat 82% KRAV |
3 msk | Standardmjölk 3% KRAV |
5,28 msk | Vetemjöl KRAV |
1,52 tsk | Aktivt kol Apoteket* |
Fint salt med jod* | |
6 hg | Gräddglass Jordgubb |
1,7 hg | Salt sill lösvikt* |
Guldströssel* | |
Cayennepeppar SKB* | |
Flingsalt Naturell |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 915.53 kJ |
Energi | 223.12 kcal |
Fett | 9.44 g |
varav | |
- mättat fett | 5.64 g |
- enkelomättat fett | 0.99 g |
- fleromättat fett | 0.09 g |
Kolhydrat | 30.49 g |
varav | |
- sockerarter | 21.99 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 3.53 g |
Salt | 0.11 g |
Kalcium | 4.37 mg |
Klorid | 3.46 mg |
Fiber | 0.39 g |
Jod | 0.44 µg |
Kalium | 5.82 mg |
Molybden | 0.17 µg |
Niacin | 0.03 mg |
Fosfor | 3.82 mg |
Pantotensyra | 0.02 mg |
Riboflavin | 0.01 mg |
Tiamin | 0.02 mg |
Vitamin A | 34.78 µg |
Vitamin B12 | 0.02 µg |
Vitamin D | 0.04 µg |
kr