- Hem
- Recept & kalkyl
- Kebab i pitabröd med myntayoghurt och harissadressing [Kronfågel]
Kebab i pitabröd med myntayoghurt och harissadressing [Kronfågel]
Receptkategori: Fågelrätter(0 röster)
Gör så här
Kebab i pitabröd: Skala och skär gurkan i bitar, skär tomaterna i 8 delar, skala och skiva ner rödlöken. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra. Grilla eller värm pitabröden och stek kycklingkebaben precis innan servering. Fyll bröden med sallad och kyckling. Toppa gärna med dressingarna nedan.
Myntayoghurt: Skär upp färsk mynta. Blanda matlagningsyoghurt, fransk senap och den skurna myntan. Smaka av med salt och peppar.
Harissadressing: Finhacka vitlöken och löken. Fräs i en kastrull. Tillsätt tomater, spiskummin och låt det koka ihop. Smaka av med harissa, salt och socker. Ta mer eller mindre harissa beroende på hur starkt du vill ha det. Om du vill göra måltiden ännu matigare kan du servera med feferoni och ris eller pommes.
Du behöver
5 hg | Kycklingkebab |
2,2 hg | Pitabröd Tina och servera* |
0,5 st | Gurka Ofilmad Klass 1 |
4 st | Tomat Klass 1 |
1 st | Rödlök Klass 1 Sverige |
Romansallat Sverige | |
0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
1,52 tsk | Olivolja Extra Virgin petflaska* |
2 dl | Mild Yoghurt 3 % |
Mynta i Ask | |
1 tsk | Dijonsenap fransk hink |
Salt* | |
Peppar* | |
3 hg | Tomater passerade* |
3 st | Vitlök |
1 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
Spiskummin Malen | |
Sambal Harissa Afrikansk | |
Salt* | |
Socker* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 230.93 kJ |
Energi | 54.56 kcal |
Fett | 1.71 g |
varav | |
- mättat fett | 0.53 g |
- enkelomättat fett | 0.01 g |
- fleromättat fett | 0.03 g |
Kolhydrat | 4.77 g |
varav | |
- sockerarter | 1.66 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 4.74 g |
Salt | 0.42 g |
Kalcium | 10.51 mg |
Fiber | 0.6 g |
Vitamin D | 0.09 µg |