- Hem
- Recept & kalkyl
- Korean BBQ tacos med fläsk och ananas-kimchi [Santa maria]
Åtgärder
Korean BBQ tacos med fläsk och ananas-kimchi [Santa maria]
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Kött
- Lägg löken i botten av en ugnssäker form, lägg köttet ovanpå och häll på vatten så det blir ca 3 cm vatten i botten. Häll över ungefär hälften av BBQ-såsen. Grädda under lock på 150°C i ca 4 timmar, vänd halvvägs och späd med mer vatten om det behövs. Alternativt, baka över natten vid lägre temperatur.
- Dra isär köttet när det är klart. Låt löken och vattnet vara i. Blanda i resterande BBQ-sås, eventuellt lite extra.
Kimchi
- Rör ner Kimchi Spice Mix och paprikapulver i oljan. Rör ner ananas och spetskål och låt stå i minst 1 timme.
Majonnäs
- Blanda majonnäs och Santa maria Sriracha sauce väl och ställ åt sidan.
Montering
- Lägg kött, kimchi och sriracha-majonnäs på tortillan. Toppa med färsk koriander och Wasabi & Sesame topping.
Du behöver
2 g | Fläskkarré Benfri EU |
60 g | BBQ Sauce&Rub Mix Red Chili&Ginger |
Salt* | |
Rapsolja* | |
2 hg | Gul lök skivad |
4 hg | BBQ Sauce Korean Style |
4 hg | Spetskål SE |
1 hg | Ananasbitar i Juice |
15 g | Kimchi Kryddmix |
3 g | Paprikapulver |
15 g | Sriracha chilisås |
2 dl | Majonnäs Äkta 78% |
Tortillabröd 15cm | |
Koriander | |
Sesamfrö Wasabi |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 676.1 kJ |
Energi | 162.76 kcal |
Fett | 11.98 g |
varav | |
- mättat fett | 1 g |
- enkelomättat fett | 7.03 g |
- fleromättat fett | 3.58 g |
Kolhydrat | 11.79 g |
varav | |
- sockerarter | 8.41 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.05 g |
Salt | 1.46 g |
Fiber | 1.43 g |
kr