- Hem
- Recept & kalkyl
- Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål och chilidressing [Kronfågel]
Åtgärder
Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål och chilidressing [Kronfågel]
Receptkategori: FågelrätterCitronmarinera rödkål, forma kycklingfärs och laga en planetgod kycklingburgare. Lägg till tomat, babyspenat, chilidressing och ugnsrostat bröd för ett extra smarrigt resultat!
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Hyvla kålen med en osthyvel. Salta därefter kålen, rör om och pressa ut vätskan.
Blanda ner citron och olja.
Forma färsen till fyra hamburgare, utan att knåda den. Salta och peppra bägge sidor och stek sedan i panna med olja. Bekräfta gärna med termometer att kycklingen är klar, 70° rekommenderas.
Stek eller ugnsrosta bröden. Gör under tiden chilidressingen genom att blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Montera burgaren och servera.
Du behöver
5 hg | Kycklingfärs |
1 st | Bifftomat Klass 1 |
30 g | Spenat baby* |
3,6 hg | Hamburgerbröd Sesam 90g |
2 hg | Rödkål Sverige |
3 msk | Pressad citron |
2 msk | Rapsolja |
Salt* | |
2 hg | Kesella kvarg 10%* |
1 tsk | Dijonsenap fransk hink |
Sambal Oelek chilipasta |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 567.69 kJ |
Energi | 135.48 kcal |
Fett | 4.91 g |
varav | |
- mättat fett | 0.86 g |
- enkelomättat fett | 1.3 g |
- fleromättat fett | 0.65 g |
Kolhydrat | 12.92 g |
varav | |
- sockerarter | 2.41 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.93 g |
Salt | 0.34 g |
Fiber | 0.99 g |
kr