Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Lättbakad Regnbåge täckt i Wasabi & Sesame och Citroncrème [Santa Maria]
Åtgärder

Lättbakad Regnbåge täckt i Wasabi & Sesame och Citroncrème [Santa Maria]

Receptkategori: Fisk- o skaldjur

(0 röster)
Lättbakad Regnbåge täckt i Wasabi & Sesame och Citroncrème [Santa Maria]

Gör så här

Börja med att koka upp citronjuice, vatten och socker tills sockret löser upp sig. 

Tillsätt sedan agar och sjud i ca 1 minut. 

Kyl citronlagen i kylen tills den sätter sig till en gelé.  

Mixa citrongelén slät till en citroncrème. 

Blanda socker och salt till ett gravsalt. 

Portionera sedan regnbågen i 10 portioner.  

Salta regnbågen med gravsalt och citronzest och grava i ca 1 timme. 

Vid servering baka regnbågen under plast i ugnen på 80°C till en innertemp på 40°C, täck sedan regnbågen med citroncrème och Wasabi & Sesame.

Du behöver

Regnbåge, skinnad 1 sida*
30 gStrösocker
30 gFint Salt med Jod
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
Sesamfrö Wasabi
1,3 hgPressad citron
1,1 hgVatten*
1,1 hgStrösocker
6 gAgar Agar*

Energifördelning

1.4%1.1%97.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi479.03 kJ
Energi112.84 kcal
Fett0.29 g
varav
- mättat fett0.04 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat25.75 g
varav
- sockerarter24.12 g
- stärkelse0 g
Protein0.38 g
Salt4.87 g
Fiber1.62 g
Jod243.51 µg
Natrium1.9 g