- Hem
- Recept & kalkyl
- Lättbakad Regnbåge täckt i Wasabi & Sesame och Citroncrème [Santa Maria]
Åtgärder
Lättbakad Regnbåge täckt i Wasabi & Sesame och Citroncrème [Santa Maria]
Receptkategori: Fisk- o skaldjur●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Börja med att koka upp citronjuice, vatten och socker tills sockret löser upp sig.
Tillsätt sedan agar och sjud i ca 1 minut.
Kyl citronlagen i kylen tills den sätter sig till en gelé.
Mixa citrongelén slät till en citroncrème.
Blanda socker och salt till ett gravsalt.
Portionera sedan regnbågen i 10 portioner.
Salta regnbågen med gravsalt och citronzest och grava i ca 1 timme.
Vid servering baka regnbågen under plast i ugnen på 80°C till en innertemp på 40°C, täck sedan regnbågen med citroncrème och Wasabi & Sesame.
Du behöver
Regnbåge, skinnad 1 sida* | |
30 g | Strösocker |
30 g | Fint Salt med Jod |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
Sesamfrö Wasabi | |
1,3 hg | Pressad citron |
1,1 hg | Vatten* |
1,1 hg | Strösocker |
6 g | Agar Agar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 479.03 kJ |
Energi | 112.84 kcal |
Fett | 0.29 g |
varav | |
- mättat fett | 0.04 g |
- enkelomättat fett | 0.01 g |
- fleromättat fett | 0.04 g |
Kolhydrat | 25.75 g |
varav | |
- sockerarter | 24.12 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.38 g |
Salt | 4.87 g |
Fiber | 1.62 g |
Jod | 243.51 µg |
Natrium | 1.9 g |
kr