- Hem
- Recept & kalkyl
- Lemon curd
Åtgärder
Lemon curd
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(1 röst)
(1 röst)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Rör ihop äggulor, ägg, citronjuice och socker med en visp för hand i en skål.
- Sätt skålen i en kastrull med sjudande vatten och rör tills curden/krämen tjocknat.
- Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält.
- Sila genom en sil för att få bort evt koagulerat ägg.
- Låt svalna. Förvara i kylskåp.
Du behöver
2 st | Äggulor* |
1 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
2 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
1 hg | Smör* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 168 kJ |
Energi | 40 kcal |
Fett | 0.56 g |
varav | |
- mättat fett | 0.04 g |
- enkelomättat fett | 0.02 g |
- fleromättat fett | 0.09 g |
Kolhydrat | 6.4 g |
varav | |
- sockerarter | 2.4 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.72 g |
Salt | 0 g |
Fiber | 4 g |
kr