- Hem
- Recept & kalkyl
- Morotscrudite med rabarbervinigrette och pesto på blasten
Åtgärder
Morotscrudite med rabarbervinigrette och pesto på blasten
Receptkategori: À la CarteReceptet är skapat av Hanna Normark på K-märkt
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Skala moroten, hyvla tunt på mandolin och lägg i i isvatten
- Mixa morotsblast, spenat & solrosfrön.
- Smaksätt med salt och sherryvinäger
- Koka ihop socker, sherryvinäger, citrongräs och en röd chili.
- Skala rabarber, skär den i små tärningar och tillsätt i den varma lagen. Förvara i sluten burk eller i vacuumpåse.
Vid servering blanda rabarber och lite lag med olivolja och smaka av med salt.
Servera med den gröna pasten i botten på tallriken, krispig morots crudite och toppa med rabarber viniagrette
Du behöver
6 st | Morot i Knippe Klass 1 |
Morotsblast* | |
50 g | Babyspenat Tvättad |
50 g | Basilika |
50 g | Solroskärnor EKO |
3 hg | Rabarber Nederländerna |
75 g | Socker* |
75 g | Sherryvinäger* |
1 hg | Olivolja Extra Virgin PET |
1 st | Citrongräs* |
1 st | Chili* |
Salt* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 422.03 kJ |
Energi | 103.24 kcal |
Fett | 8.85 g |
varav | |
- mättat fett | 1.22 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.09 g |
Kolhydrat | 4.03 g |
varav | |
- sockerarter | 3.2 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.28 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 1.17 g |
kr