- Hem
- Recept & kalkyl
- Musselfärserad piggvar
Åtgärder
Musselfärserad piggvar
Receptkategori: À la CarteReceptet är skrivet av Danyel Couet
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Piggvar:
- Bena ur piggvaren från ryggbenet. Skär ej av filéerna utan låt dem sitta kvar i slaget. När det är gjort på båda sidor är det lätt att klippa bort hela benet längs slaget.
- Rör ihop musselkött med smörkokt lök och bladpersilja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Fyll piggvaren och lägg den på en smörad plåt. Tillaga i ugn på 150° till en innertemperatur på 40°. Låt vila ca 10 minuter innan servering.
Sparris:
- Skala sparrisen. Koka upp citronsaft, vatten, socker och 1 msk salt. Häll den över sparrisen och ställ i ugn på 100° ca 15 min. Låt svalna i lagen.
- Värm upp lite lag med en klick smör vid servering och vänd med sparrisen.
Beurre blanc:
- Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vin och vinäger. Koka upp och reducera till ca 1/3 återstår.
- Sila av reduktionen ner i en kastrull. Vispa eller mixa ner kallt tärnat smör i omgångar på svag värme.
- Smaka av med bergamottejuice och zest.
Du behöver
1 st | Piggvar hel* |
2 dl | Kokt musselkött från ca 1kg hela musslor* |
1,5 dl | Smörkokt schalottenlök* |
3,3 msk | Finhackad bladpersilja* |
Salt* | |
Svartpeppar* | |
2 kg | Sparris Vit AA |
1 dl | Pressad Citron i Plastflaska |
1,5 liter | Vatten* |
3 msk | Strösocker * |
50 g | Bananschalottenlök Klass 1 |
1 hg | Torrt vitt vin* |
30 g | Champagnevinäger Lagrad 1 år |
2,5 hg | Smör Normalsalt 82% |
Bergamottjuice* | |
Bergamottzest* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 392.67 kJ |
Energi | 95.1 kcal |
Fett | 8.26 g |
varav | |
- mättat fett | 5.18 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.09 g |
Kolhydrat | 1.77 g |
varav | |
- sockerarter | 0.9 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.51 g |
Salt | 0.13 g |
Fiber | 1.58 g |
kr