Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Musselfärserad piggvar

Receptkategori: À la Carte
Receptet är skrivet av Danyel Couet

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Musselfärserad piggvar

Gör så här

Piggvar:

  1. Bena ur piggvaren från ryggbenet. Skär ej av filéerna utan låt dem sitta kvar i slaget. När det är gjort på båda sidor är det lätt att klippa bort hela benet längs slaget.
  2. Rör ihop musselkött med smörkokt lök och bladpersilja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Fyll piggvaren och lägg den på en smörad plåt. Tillaga i ugn på 150° till en innertemperatur på 40°. Låt vila ca 10 minuter innan servering.

 

Sparris:

  1. Skala sparrisen. Koka upp citronsaft, vatten, socker och 1 msk salt. Häll den över sparrisen och ställ i ugn på 100° ca 15 min. Låt svalna i lagen.
  2. Värm upp lite lag med en klick smör vid servering och vänd med sparrisen.

 

Beurre blanc:

  1. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vin och vinäger. Koka upp och reducera till ca 1/3 återstår.
  2. Sila av reduktionen ner i en kastrull. Vispa eller mixa ner kallt tärnat smör i omgångar på svag värme.
  3. Smaka av med bergamottejuice och zest.

Du behöver

1 stPiggvar hel*
2 dlKokt musselkött från ca 1kg hela musslor*
1,5 dlSmörkokt schalottenlök*
3,3 mskFinhackad bladpersilja*
Salt*
Svartpeppar*
2 kgSparris Vit AA
1 dlPressad Citron i Plastflaska
1,5 literVatten*
3 mskStrösocker *
50 gBananschalottenlök Klass 1
1 hgTorrt vitt vin*
30 gChampagnevinäger Lagrad 1 år
2,5 hgSmör Normalsalt 82%
Bergamottjuice*
Bergamottzest*

Energifördelning

20.0%65.9%14.1%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi392.67 kJ
Energi95.1 kcal
Fett8.26 g
varav
- mättat fett5.18 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.09 g
Kolhydrat1.77 g
varav
- sockerarter0.9 g
- stärkelse0 g
Protein2.51 g
Salt0.13 g
Fiber1.58 g