- Hem
- Recept & kalkyl
- Örtagårdsstek med gräddsås [Atria]
Åtgärder
Örtagårdsstek med gräddsås [Atria]
Receptkategori: Fläskkött●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Lägg potatis, kålrot, morot och palsternacka i ett gastronormbleck och slå på olja.
Salta, peppra och blanda ordentligt.
Ugnsrosta i ugn 175°C i ca 20 - 25 min.
Koka upp vatten, fond och matlagningsgrädde.
Red av med maizena utrört i vatten.
Smaka av med svartvinbärsgelé, salt och peppar.
Tillsätt mer fond vid behov.
Värm örtagårdssteken enligt anvisning på förpackning.
Ånga broccolin och servera den till.
Du behöver
1 kg | Örtagårdsstek skivad sous vide SE |
7 hg | Broccolibuketter |
3 hg | Köttfond Mörk |
7,5 hg | Klyftpotatis EKO KRAV |
7,5 hg | Morot Stavar |
7,5 hg | Palsternacka Stavar 10x10mm |
7,5 hg | Kålrot Stavar 15mm |
2 hg | Purjolök Strimlad 6 mm |
3 dl | Matlagningsgrädde 15% Laktosfri |
3 dl | Vatten* |
1 dl | Matolja |
4 msk | Majsstärkelse |
Svartvinbärsgelé | |
Salt och Peppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 389.95 kJ |
Energi | 95.33 kcal |
Fett | 4.45 g |
varav | |
- mättat fett | 1.23 g |
- enkelomättat fett | 0.46 g |
- fleromättat fett | 1.09 g |
Kolhydrat | 7.87 g |
varav | |
- sockerarter | 3.15 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 5.16 g |
Salt | 0.46 g |
Fiber | 1.39 g |
kr