Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Palak Paneer på Tages vis [Tage Lindblom]

Receptkategori: À la Carte
Palaak paneer är en av Indiens populäraste rätter. Inte så konstigt, den är fantastiskt god! En fyllig och smakrik gryta med paneerost och spenat. Här i en variant med krossade tomater och honung som trollar bort bitterheten från spenaten och ger en rundare, mjukare smak så att den passar alla!

(0 röster)
Palak Paneer på Tages vis [Tage Lindblom]

Gör så här

  1. Fräs vitlök, ingefära och tomatpuré med garam masala innan du tillsätter krossad tomat, kokosgrädde och pressad chili.
  2. Låt såsen puttra 15-20 minuter.
  3. Tillsätt paneerkuber och spenat.
  4. Krydda upp grytan med salt och peppar.
  5. Servera med basmatiris och naanbröd.

Du behöver

6 hgPaneer i kub 18%*
3 hgGul Lök Hackad 6x6 mm
1 kgKrossade Tomater Tetra
45 gIngefära riven
45 gVitlök Pressad
3,3 mskTomatpuré påse
1 literKokosgrädde 24 %
15 gPressad chili*
2 hgBabyspenat Tvättad
Garam masala*
Honung*
5 dlBasmatiris EKO
1 stVatten*
Naanbröd*

Energifördelning

11.0%28.6%60.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi549.59 kJ
Energi132.01 kcal
Fett7.04 g
varav
- mättat fett6.42 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat14.84 g
varav
- sockerarter2.19 g
- stärkelse0 g
Protein2.71 g
Salt0.07 g
Fiber0.29 g