Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Palt med smak av Norrland

Receptkategori: Vilträtter
En variant på palt med smaker av vilt och skog.

(0 röster)
Palt med smak av Norrland

Gör så här

Blanda socker, salt och peppar till den gravade hjorten. Lägg i en påse tillsammans med köttet. Låt ligga svalt i minst 48 timmar. Detta kan med fördel göras innan och då förvara hjorten i frysen tills servering.


Skala och riv potatisen och krama ur vätskan. Arbeta samman med salt, kornmjöl och vetemjöl till en lös deg. Forma degen till små bollar. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med tärnat gravad hjort. Stäng därefter bollen igen.

Låt sjuda i saltat vatten ca 45 minuter, tills bollen flyter upp.


Koka upp lagen till hjortronen och låt svalna. Lägg hjortronen i en burk och häll över lagen. Förvara sedan i kylen.


Servera palten med skirat smör, picklade hjortron och ett stort glas mjölk.

Du behöver

Hjort*
Salt*
Socker*
Peppar*
2,5 kgPotatis Medel Skalad 39-46mm
Fint salt med jod*
2 literVetemjöl SE
5 hgKornmjöl
10 literKokande vatten*
Salt*
2 hgHjortron*
1 hgÄttika 12%
2 hgStrösocker
3 dlVatten*
Smör Normalsaltat 82%

Energifördelning

11.3%2.2%86.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi978.65 kJ
Energi232.69 kcal
Fett1.2 g
varav
- mättat fett0.07 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat47.66 g
varav
- sockerarter3.36 g
- stärkelse0 g
Protein6.24 g
Salt0 g
Järn0.26 mg
Fiber3.22 g
Magnesium6.58 mg
Niacin0.58 mg
Fosfor18.27 mg
Tiamin0.02 mg
Vitamin B60.02 mg
Zink0.18 mg