- Hem
- Recept & kalkyl
- Potatis- och cheddarroyal med forellromssmörsås, bondböna och krispig kavring
Potatis- och cheddarroyal med forellromssmörsås, bondböna och krispig kavring
Receptkategori: Förrätter(0 röster)
Gör så här
Skiva kavring tunt på skärmaskin och torka i ugnen på bakplåtspapper i 120 grader ca: 15 minuter
Tärna potatis, riv cheddarost och lägg detta i silikonmuffinsformar. Knäck äggen och blanda med 2 dl vispgrädde, salt och svartpeppar. Slå över royalsmeten på potatis- och ostblandningen och grädda i ugn på 140 grader i ca: 30 minuter. Låt royalen kallna innan ni tar ur den ur formen.
Häll vitt vin i en kastrull, lägg i lagerblad, vitpepparkorn och grovhackad schalottenlök. Reducera vinet till hälften, slå sedan i 1 dl vispgrädde och reducera åter igen till cirka hälften. Sila av reduktionen och mixa i rumstempererat smör.
Sprita bondbönorna och blanchera i lättsaltat vatten. Lägg i isvatten och plocka ärtorna ur sitt ”skal”.
Strimla gräslök.
Servering- värm royalen i ugnen på ca: 100 grader i 20 minuter, värm bondbönorna med lite smör och vatten.
Lägg royalen på tallrik, blanda smörsåsen med gräslök och forellrom och slå sedan såsen över royalen. Lägg bondbönor på toppen och klipp sedan över smörgåskrasse.
Du behöver
4 st | Kokta potatisar* |
2 st | Ägg M Inredd Bur, Tvättade* |
2 dl | Vispgrädde 40% |
1 hg | Cheddar 32% Lagrad 6 månader |
Salt* | |
Svartpeppar* | |
2 hg | Matlagningsvin vitt BIB |
2 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
1 dl | Vispgrädde 40% |
Lagerblad | |
Vitpeppar Hel | |
1 hg | Smör Normalsaltat 82% |
Mikrofrom 850ml med Lock 400st* | |
50 g | Regnbågsrom* |
20 g | Gräslök |
2 hg | Bondbönor färska* |
50 g | Kavring Skivad |
Smörgåskrasse EKO |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 864.51 kJ |
Energi | 207.93 kcal |
Fett | 19.89 g |
varav | |
- mättat fett | 12.71 g |
- enkelomättat fett | 1.7 g |
- fleromättat fett | 0.17 g |
Kolhydrat | 2.93 g |
varav | |
- sockerarter | 1.29 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 3.09 g |
Salt | 0.44 g |
Kalcium | 64.49 mg |
Fiber | 0.22 g |
Vitamin A | 148.73 µg |
Vitamin B12 | 0.12 µg |
Vitamin K | 3.05 µg |