- Hem
- Recept & kalkyl
- Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett [Unilever]
Åtgärder
Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett [Unilever]
Receptkategori: FläskköttNär spanjorerna kom till Nordamerika tog de med sig det spanska köket, men de lärde sig också nya saker av usprungsbefolkningen. Indianerna kunde göra annat med rök än att bara signalera. De lärde sig att röka sin mat, vilket bidrog till att smaksätta köttet och få det att mogna, i det här fallet gris, ett billigt och lättskött djur.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Rub till fläskköttet
Alla ingredienserna blandas till ruben, som gnids in ordentligt i nackfilén. Tillaga köttet antingen som sous vide i ugn på 90 grader i 8–10 timmar eller ugnsbaka övertäckt på 150 grader i 4–5 timmar.
Mjuka bullar
1. Blanda ingredienserna i en matberedare och kör degen tills den får en mjuk, elastisk konsistens.
2. Forma degen till bullar och låt dem jäsa under duk i 40 minuter.
3. Baka på 175 grader i 15-20 minuter.
Barbecuevinägrett
Blanda ingredienserna och koka upp dem snabbt, kyl och ställ in i kylskåpet.
Coleslaw
Blanda ingredienserna och ställ in salladen i kylen i ett dygn.
Du behöver
Rub till fläskköttet* | |
2 kg | Fläskkarré Benfri EU |
20 g | Paprikapulver |
20 g | Brun Farin Strö |
5 g | Chilipulver |
5 g | Spiskummin malen SKB* |
20 g | Rörsocker Cassonade* |
1 g | Svartpeppar finmalen |
10 g | Fint salt med jod* |
Till Mjuka bullar* | |
50 g | Torrjäst |
4,5 hg | Standardmjölk 3% |
1 kg | Vetemjöl EKO SE |
90 g | Strösocker |
20 g | Fint salt med jod* |
1,13 hg | Ägg M frigående lösvikt* |
1,13 hg | Margarin mjölkfritt flytande* |
60 g | Honung flytande klämflaska* |
Till Barbequevinägrett* | |
5 dl | Äppelcidervinäger |
1,8 hg | Ketchup Hink* |
15 g | Worcestershire Sauce Glasflaska |
7 g | Rökt chili kryddpuré |
7 g | Dijonsenap Original glasburk |
Till Coleslaw* | |
Majonnäs Real 79%* | |
1,2 hg | Dijonsenap Original glasburk |
1,2 hg | Honung flytande klämflaska* |
50 g | Pressad Citron i Plastflaska |
3 hg | Morot Strimlad 3,2 mm |
3 hg | Vitkål Strimlad 3 mm |
5 g | Fint salt med jod* |
1 g | Svartpeppar finmalen |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 627.28 kJ |
Energi | 148.53 kcal |
Fett | 5.02 g |
varav | |
- mättat fett | 1.97 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 15.9 g |
varav | |
- sockerarter | 2.99 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 9.13 g |
Salt | 0.21 g |
Kalcium | 10 mg |
Klorid | 7.42 mg |
Fiber | 1.08 g |
Folsyra | 1.21 µg |
Jod | 0.97 µg |
Kalium | 12.9 mg |
Molybden | 0.31 µg |
Fosfor | 11.21 mg |
Pantotensyra | 0.04 mg |
Riboflavin | 0.01 mg |
Vitamin B12 | 0.03 µg |
Vitamin D | 0.08 µg |
kr