Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett [Unilever]
Åtgärder

Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett [Unilever]

Receptkategori: Fläskkött
När spanjorerna kom till Nordamerika tog de med sig det spanska köket, men de lärde sig också nya saker av usprungsbefolkningen. Indianerna kunde göra annat med rök än att bara signalera. De lärde sig att röka sin mat, vilket bidrog till att smaksätta köttet och få det att mogna, i det här fallet gris, ett billigt och lättskött djur.

(0 röster)
Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett [Unilever]

Gör så här

Rub till fläskköttet

Alla ingredienserna blandas till ruben, som gnids in ordentligt i nackfilén. Tillaga köttet antingen som sous vide i ugn på 90 grader i 8–10 timmar eller ugnsbaka övertäckt på 150 grader i 4–5 timmar.

 

Mjuka bullar

1. Blanda ingredienserna i en matberedare och kör degen tills den får en mjuk, elastisk konsistens.

2. Forma degen till bullar och låt dem jäsa under duk i 40 minuter.

3. Baka på 175 grader i 15-20 minuter.


Barbecuevinägrett

Blanda ingredienserna och koka upp dem snabbt, kyl och ställ in i kylskåpet.


Coleslaw

Blanda ingredienserna och ställ in salladen i kylen i ett dygn.

Du behöver

Rub till fläskköttet*
2 kgFläskkarré Benfri EU
20 gPaprikapulver
20 gBrun Farin Strö
5 gChilipulver
5 gSpiskummin malen SKB*
20 gRörsocker Cassonade*
1 gSvartpeppar finmalen
10 gFint salt med jod*
Till Mjuka bullar*
50 gTorrjäst
4,5 hgStandardmjölk 3%
1 kgVetemjöl EKO SE
90 gStrösocker
20 gFint salt med jod*
1,13 hgÄgg M frigående lösvikt*
1,13 hgMargarin mjölkfritt flytande*
60 gHonung flytande klämflaska*
Till Barbequevinägrett*
5 dlÄppelcidervinäger
1,8 hgKetchup Hink*
15 gWorcestershire Sauce Glasflaska
7 gRökt chili kryddpuré
7 gDijonsenap Original glasburk
Till Coleslaw*
Majonnäs Real 79%*
1,2 hgDijonsenap Original glasburk
1,2 hgHonung flytande klämflaska*
50 gPressad Citron i Plastflaska
3 hgMorot Strimlad 3,2 mm
3 hgVitkål Strimlad 3 mm
5 gFint salt med jod*
1 gSvartpeppar finmalen

Energifördelning

30.4%16.7%52.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi627.28 kJ
Energi148.53 kcal
Fett5.02 g
varav
- mättat fett1.97 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat15.9 g
varav
- sockerarter2.99 g
- stärkelse0 g
Protein9.13 g
Salt0.21 g
Kalcium10 mg
Klorid7.42 mg
Fiber1.08 g
Folsyra1.21 µg
Jod0.97 µg
Kalium12.9 mg
Molybden0.31 µg
Fosfor11.21 mg
Pantotensyra0.04 mg
Riboflavin0.01 mg
Vitamin B120.03 µg
Vitamin D0.08 µg