- Hem
- Recept & kalkyl
- Pumpasoppa med chilifräst skinka och rostade frön [HK Scan]
Åtgärder
Pumpasoppa med chilifräst skinka och rostade frön [HK Scan]
Receptkategori: Soppor●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut pumpa, lök och vitlök på en plåt och droppa över olja och salta. Rosta tills grönsakerna är helt mjuka. Ta ut och låt svalna något, ta bort skal.
- Lägg grönsakerna i en gryta med buljong, kokosmjölk och kryddor. Mixa med stavmixer till en helt slät konsistens.
- Koka upp soppan och låt den puttra ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och kryddor. Tillsätt eventuellt mer vatten för att reglera konsistensen.
- Hetta upp en stekpanna och fräs på den tärnade skinkan så att den får ordentligt med färg, tillsätt chili efter behag.
- Rosta frön i en torr, het panna och salta. Servera soppan toppad med härligt salt skinka och krispiga frön!
Du behöver
1,5 kg | Butternut Squash Pumpa Sverige |
2 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
4 st | Vitlöksklyftor* |
2 msk | Rapsolja |
1,5 liter | Grönsaksbuljong* |
1,2 liter | Kokosmjölk* |
2 msk | Röd curry* |
2 msk | Ingefära färsk riven* |
Salt* | |
Chili* | |
1 kg | Skinka Rökt Skivad |
1 st | Smör* |
1,5 dl | Pumpakärnor * |
1,5 dl | Solroskärnor* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 280.74 kJ |
Energi | 68.16 kcal |
Fett | 2.72 g |
varav | |
- mättat fett | 0.67 g |
- enkelomättat fett | 0.75 g |
- fleromättat fett | 0.36 g |
Kolhydrat | 3.26 g |
varav | |
- sockerarter | 2.12 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.86 g |
Salt | 0.95 g |
Fiber | 1.24 g |
kr