Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Pumpasoppa med chilifräst skinka och rostade frön [HK Scan]

Receptkategori: Soppor

(0 röster)
Pumpasoppa med chilifräst skinka och rostade frön [HK Scan]

Gör så här

Gör så här:



  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut pumpa, lök och vitlök på en plåt och droppa över olja och salta. Rosta tills grönsakerna är helt mjuka. Ta ut och låt svalna något, ta bort skal.
  2. Lägg grönsakerna i en gryta med buljong, kokosmjölk och kryddor. Mixa med stavmixer till en helt slät konsistens.
  3. Koka upp soppan och låt den puttra ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och kryddor. Tillsätt eventuellt mer vatten för att reglera konsistensen.
  4. Hetta upp en stekpanna och fräs på den tärnade skinkan så att den får ordentligt med färg, tillsätt chili efter behag.
  5. Rosta frön i en torr, het panna och salta. Servera soppan toppad med härligt salt skinka och krispiga frön!

Du behöver

1,5 kgButternut Squash Pumpa Sverige
2 stGul Lök Medel Klass 1 Sverige
4 stVitlöksklyftor*
2 mskRapsolja
1,5 literGrönsaksbuljong*
1,2 literKokosmjölk*
2 mskRöd curry*
2 mskIngefära färsk riven*
Salt*
Chili*
1 kgSkinka Rökt Skivad
1 stSmör*
1,5 dlPumpakärnor *
1,5 dlSolroskärnor*

Energifördelning

53.4%21.2%25.4%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi280.74 kJ
Energi68.16 kcal
Fett2.72 g
varav
- mättat fett0.67 g
- enkelomättat fett0.75 g
- fleromättat fett0.36 g
Kolhydrat3.26 g
varav
- sockerarter2.12 g
- stärkelse0 g
Protein6.86 g
Salt0.95 g
Fiber1.24 g