- Hem
- Recept & kalkyl
- Ramen med fläsk och marinerade ägg
Ramen med fläsk och marinerade ägg
Receptkategori: À la Carte(0 röster)
Gör så här
Koka udonnudlar och skölj i kallt vatten.
Dela Pak choi i fyra kvartar, längsmed, och sautera i lite rapsolja och sesamolja
Servering:
Koka upp misoramenbuljong tillsammans med miso. Koka även upp vatten i en kastrull. Doppa nudlarna i kokande vatten och låt dem bli varma, lyft upp och låt rinna av.
Skiva salladslöken tunt och fint, gärna snett för utseendets skull. Bryt noriblad i bitar.
Lägg varma nudlar i botten på en nudelskål, häll på lite buljong ca 0,5 cm under udonnudlarna. Lägg på varma skivor av grissidan och varm pak choi (lätt eldad med en handbrännare för fin färg). Lägg ett marinerat ägg ovanpå och avsluta med salladslök, noriblad, shisoblad och några droppar sesamolja.
Marinerade ägg till Ramen med fläsk
Koka upp sake och mirin. Skiva shiitake och lägg i vätskan tillsammans soja och koka i ca 10min.
Lyft bort ifrån värmen, tillsätt vatten, bonitoflakes och kombublad. Låt stå och dra, gärna i ett dygn i en lufttät burk.
Cirkulera äggen i 2 timmar på 64° eller i en ugn med bra temperatur koll på ånga.
Lätt i isvatten och knäck äggen försiktigt i marinaden och marinera minst 10 timmar gärna ett dygn.
Tillagning av fläsk till Ramen
Rubba in salt och socker i köttet och låt ligga i kylen i ca 10-15 timmar.
Plocka ut grissidan, torka med papper, lägg i bleck med fettsidan uppåt och baka i 230°C, ca 1 timme eller tills köttet har en gyllenbrun färg. Ös grissidan flera gånger med vätskan som bildas.
Sänk ugnstemperaturen till 120°C, baka ytterligare ca 1–1,5 timme tills grissidan känns genombakad utan att falla isär. Lägg grissidan på ett fat och låt svalna. Lägg i kyl tills grissidan blivit helt nerkyld rätt igenom, vilket gör grissidan lätt att skära.
Vid servering, skär grissidan i ca 6–8 mm tjocka skivor och värm i ugn. Avsluta med att snabbt elda skivorna med brännare till en fin färg och smak uppstår.
Du behöver
1 kg | Nudlar Shanxii |
5 hg | Pak Choy Shanghai |
4 kg | Ramen Miso buljong |
2 hg | Vit Miso Shiro 500 g |
1 hg | Salladslök |
30 g | Noriblad 20x20 cm |
1 msk | Sesamolja Mörkrostad* |
10 g | Shisoblad grön |
Marinerade ägg till Ramen med fläsk | |
---|---|
5 g | Konbu tång |
10 g | Bonitoflingor torkade* |
5 dl | Vatten* |
1,2 dl | Japansk sojasås |
2 hg | Svamp Shiitake EKO |
6 dl | Risvinäger Mirin |
1 hg | Gekkeikan Traditional Sake Bag in Box |
10 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
Tillagning av fläsk till Ramen | |
1 hg | Strösocker |
1 hg | Flingsalt Naturell |
2 kg | Fläsksida Helt utan Svål Sverige |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 2257.03 kJ |
Energi | 538.27 kcal |
Fett | 13.97 g |
varav | |
- mättat fett | 2.25 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 47.38 g |
varav | |
- sockerarter | 35.03 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 15.05 g |
Salt | 5.47 g |