- Hem
- Recept & kalkyl
- Reuben sandwich
Reuben sandwich
Receptkategori: À la Carte(0 röster)
Gör så här
Surkålen:
Finhacka silverlöken och finstrimla bacon. Sautera lök och bacon på medelvärme tillsammans med kummin. Sautera tills löken är mjuk men ej tar färg. Tillsätt surkålen och koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt & svartpeppar om det behövs.
Pensla senap på alla brödskivor och fördela köttet jämt (ca 80 g) på 10 av skivorna. Lägg över surkålen och avsluta med osten. Toppa med den andra brödskivan med senapen vänd ner.
Lägg i smörgåsgrill tills allt är ljummet och osten har smällt. Det går även bra att steka gyllenbrun på båda sidorna, samt baka klart i ugnen på cirka 160⁰c tills osten har smält.
Dela upp mackorna i bitar och servera med gurkan bredvid samt dressingen i skål.
Russian dressing
Vispa ihop alla ingredienser i en skål, gärna dagen innan för bättre smak. Förvara i kyl med tätslutande lock tills användning.
Du behöver
8 hg | Oxbringa Rimmad hel Sous Vide EU |
1 kg | Levain Skivad |
5 hg | Emmental Blå 30%* |
2,5 hg | Surkål |
75 g | Bacon Stekt Skivat Sverige |
50 g | Silverlök Klass 1 |
2,5 g | Kummin Malen |
1 dl | Dijonsenap fransk hink |
2 hg | Saltgurka Hel |
Russian dressing | |
---|---|
25 g | Rökt Paprikapulver Murcien 140-160 asta |
4 st | Vitlök skalad |
20 g | Pepparrot riven |
2 dl | Chilisås tetra |
2,3 hg | Smetana 42% Laktosfri |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1325 kJ |
Energi | 320.71 kcal |
Fett | 20.31 g |
varav | |
- mättat fett | 11.09 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.3 g |
Kolhydrat | 23.83 g |
varav | |
- sockerarter | 6.96 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.79 g |
Salt | 2.59 g |
Kalcium | 22.73 mg |
Järn | 0.09 mg |
Fiber | 1.66 g |
Vitamin C | 3.37 mg |