Åtgärder
Ris
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
20 iter vatten per 9 kg
Beredning
Skölj riset. Tillsätt salt och vatten.
Koka ca 20 min. Kontrollera att riset är mjukt.
Slå av ev vätska. Smaka av.
Varmhållning och utskick
Koka riset i ca 15 min. Riset skall ha en fast kärna.
Lyft över riset till isolerkärl med pipsil. Varva eventuellt med 1 msk matfett
per 2 l kokt ris.
Du behöver
9 kg | Ris Parboiled |
1 hg | Fint salt utan jod |
2 dl | Rapsolja |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1532.98 kJ |
Energi | 359.96 kcal |
Fett | 3.96 g |
varav | |
- mättat fett | 0.67 g |
- enkelomättat fett | 1.44 g |
- fleromättat fett | 0.7 g |
Kolhydrat | 73.42 g |
varav | |
- sockerarter | 0.48 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 7.15 g |
Salt | 0 g |
Fiber | 1.55 g |
kr