Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Ris

Receptkategori: À la Carte

(0 röster)
Ris

Gör så här

20 iter vatten per 9 kg


Beredning

Skölj riset. Tillsätt salt och vatten.

Koka ca 20 min. Kontrollera att riset är mjukt.

Slå av ev vätska. Smaka av.


Varmhållning och utskick

Koka riset i ca 15 min. Riset skall ha en fast kärna.

Lyft över riset till isolerkärl med pipsil. Varva eventuellt med 1 msk matfett

per 2 l kokt ris.

Du behöver

Energifördelning

8.5%4.7%86.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1532.98 kJ
Energi359.96 kcal
Fett3.96 g
varav
- mättat fett0.67 g
- enkelomättat fett1.44 g
- fleromättat fett0.7 g
Kolhydrat73.42 g
varav
- sockerarter0.48 g
- stärkelse0 g
Protein7.15 g
Salt0 g
Fiber1.55 g