Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Rostad spetskål med citron och timjan [Unilever]

Receptkategori: Vegetariska rätter
Ett gott tillbehör att servera i skördetid när den färska spetskålen är som bäst.

(0 röster)
Rostad spetskål med citron och timjan [Unilever]

Gör så här

1. Dela spetskålen i 4 klyftor. Värm ugnen till 210°.

2. Mixa Knorr Professional Medelhavsörter och oljan, gnid in kålen med blandningen och salta. Tryck in citronskal och timjan kvistar i mellan kålbladen.

3. Lägg klyftorna i oljade bleck och rosta ca 10 minuter. Vänd och rosta ytterligare 10 minuter. Ta ut från ugnen och avsluta med att ringla över Hellmann’s Citrus Vinaigrette.

Du behöver

1 kgSpetskål
50 gLoka citron BRK
20 gTimjan
50 gOlivolja Extra Virgin
20 gMedelhavsörter kryddpuré Professional*
6 gsalt*
1 hgVinägrett Citron

Energifördelning

2.0%83.7%14.4%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi336.28 kJ
Energi81.62 kcal
Fett8.14 g
varav
- mättat fett1.17 g
- enkelomättat fett3.01 g
- fleromättat fett0.36 g
Kolhydrat1.4 g
varav
- sockerarter0.99 g
- stärkelse0 g
Protein0.19 g
Salt0.02 g
Fiber0.63 g