- Hem
- Recept & kalkyl
- Rostad spetskål med citron och timjan [Unilever]
Åtgärder
Rostad spetskål med citron och timjan [Unilever]
Receptkategori: Vegetariska rätterEtt gott tillbehör att servera i skördetid när den färska spetskålen är som bäst.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
1. Dela spetskålen i 4 klyftor. Värm ugnen till 210°.
2. Mixa Knorr Professional Medelhavsörter och oljan, gnid in kålen med blandningen och salta. Tryck in citronskal och timjan kvistar i mellan kålbladen.
3. Lägg klyftorna i oljade bleck och rosta ca 10 minuter. Vänd och rosta ytterligare 10 minuter. Ta ut från ugnen och avsluta med att ringla över Hellmann’s Citrus Vinaigrette.
Du behöver
1 kg | Spetskål |
50 g | Loka citron BRK |
20 g | Timjan |
50 g | Olivolja Extra Virgin |
20 g | Medelhavsörter kryddpuré Professional* |
6 g | salt* |
1 hg | Vinägrett Citron |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 336.28 kJ |
Energi | 81.62 kcal |
Fett | 8.14 g |
varav | |
- mättat fett | 1.17 g |
- enkelomättat fett | 3.01 g |
- fleromättat fett | 0.36 g |
Kolhydrat | 1.4 g |
varav | |
- sockerarter | 0.99 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.19 g |
Salt | 0.02 g |
Fiber | 0.63 g |
kr