- Hem
- Recept & kalkyl
- Skivad levain med luftikus
Åtgärder
Skivad levain med luftikus
Receptkategori: Smörgåsar, tårtorLevain är franska ordet för surdeg, helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. En klassiskt grillad macka med lufttorkad skinka och västerbottenost är en riktigt sommarhit!
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
- Skär brödet i skivor. Blanda dijonsenapen med färskosten.
- Bred sedan röran på den ena sidan av brödet.
- Lägg på den lufttorkade skinkan, osten och salta och peppra.
- Lägg ihop smörgåsen.
- Ringla lite olivolja på brödet och grädda i grilljärn i cirka 2 minuter på 200 grader.
Du behöver
20 st | Levain formbakat skivat Tina och servera* |
50 g | Dijonsenap hink |
3,75 hg | Laktosfri Färskost Naturell 22% |
4 hg | Luftikus Skivad |
1 hg | Västerbottensost 35% |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1043.89 kJ |
Energi | 249.19 kcal |
Fett | 19.29 g |
varav | |
- mättat fett | 10.83 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 2.8 g |
varav | |
- sockerarter | 2.04 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 15.35 g |
Salt | 3.59 g |
Kalcium | 73.51 mg |
Fiber | 0.22 g |
kr