Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Skivad levain med luftikus

Receptkategori: Smörgåsar, tårtor
Levain är franska ordet för surdeg, helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. En klassiskt grillad macka med lufttorkad skinka och västerbottenost är en riktigt sommarhit!

(0 röster)
Skivad levain med luftikus

Gör så här

  • Skär brödet i skivor. Blanda dijonsenapen med färskosten.
  • Bred sedan röran på den ena sidan av brödet.
  • Lägg på den lufttorkade skinkan, osten och salta och peppra.
  • Lägg ihop smörgåsen.
  • Ringla lite olivolja på brödet och grädda i grilljärn i cirka 2 minuter på 200 grader.

Du behöver

20 stLevain formbakat skivat Tina och servera*
50 gDijonsenap hink
3,75 hgLaktosfri Färskost Naturell 22%
4 hgLuftikus Skivad
1 hgVästerbottensost 35%

Energifördelning

41.0%51.5%7.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1043.89 kJ
Energi249.19 kcal
Fett19.29 g
varav
- mättat fett10.83 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat2.8 g
varav
- sockerarter2.04 g
- stärkelse0 g
Protein15.35 g
Salt3.59 g
Kalcium73.51 mg
Fiber0.22 g