- Hem
- Recept & kalkyl
- Spagetti med bacon, parmesan och chili [HK Scan]
Åtgärder
Spagetti med bacon, parmesan och chili [HK Scan]
Receptkategori: Pastarätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Gör så här:
- Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de börjar bli krispiga.
- Koka pasta i ordentligt saltat vatten och låt lite kärna och spänst vara kvar.
- Hetta upp en panna och smält smör, lägg i bacon och vitlök. Fräs några minuter. Stäng av värmen och rör ner parmesan, citronzest, persilja och chili.
- Blanda runt ordentligt ihop med den kokta pastan och smaka av med salt och nymald svartpeppar – njut av pastan direkt!
Du behöver
8 hg | Spaghetti kokt* |
50 g | Smör* |
1 kg | Bacon Tärnat Sverige |
4 st | Vitlöksklyftor rivna* |
3 hg | Parmesan finriven* |
2 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
4 dl | Persilja hackad* |
2 st | Röd chili finhackad* |
Salt* | |
Svartpeppar nymald* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 601.57 kJ |
Energi | 145.1 kcal |
Fett | 13.05 g |
varav | |
- mättat fett | 5.5 g |
- enkelomättat fett | 5.89 g |
- fleromättat fett | 1.12 g |
Kolhydrat | 1.25 g |
varav | |
- sockerarter | 0.47 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 5.24 g |
Salt | 0.98 g |
Kalcium | 2.75 mg |
Järn | 0.24 mg |
Fiber | 0.78 g |
Zink | 0.45 mg |
kr