- Hem
- Recept & kalkyl
- Spaghetti med chorizo, chili och ruccola
Åtgärder
Spaghetti med chorizo, chili och ruccola
Receptkategori: BarnmenynEn smakrik pasta med sting på tunt skuren chorizo, chili och lök, toppade med härliga pinjenötter och ruccola. Passar både stora och små! Recept: Restaurang Tullängen (Årets Skolrestaurang 2021)
●●●●●
(2 röster)
(2 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Hacka lök, chili och vitlök grovt och lägg i en kastrull med 2 msk rapsolja och fräs hårt i 3 minuter. Häll på olja och värm till 55°c och dra kastrullen åt sidan och mixa med en stavmixer. Häll över oljan i en kärl och låt stå minst 24 h.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men spara lite av pastavattnet.
- Stek chorizon i lite av chilioljan, blanda ner den kokta spaghettin, vänd ner chiliolja, pastavattnen så den blir glansig.
- Smaka av med salt och peppar(och eventuellt mer chiliolja) och garnera med ruccola och rostade pinjenötter.
Du behöver
5 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
1 hg | Rödlök Klass 1 Sverige |
2 hg | Peppar Röd |
5 st | Vitlöksklyftor* |
6 dl | Rapsolja |
1 kg | Chorizo |
1 kg | Spaghetti Kort |
1,3 hg | Pinjenötter |
2,5 hg | Ruccola tvättad |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1422.46 kJ |
Energi | 341.05 kcal |
Fett | 25.35 g |
varav | |
- mättat fett | 3.88 g |
- enkelomättat fett | 10.5 g |
- fleromättat fett | 5.08 g |
Kolhydrat | 21.19 g |
varav | |
- sockerarter | 1.85 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.86 g |
Salt | 0.61 g |
Fiber | 1.1 g |
kr