- Hem
- Recept & kalkyl
- Spansk blomkål med pimento och aioli
Åtgärder
Spansk blomkål med pimento och aioli
Receptkategori: Vegetariska rätterFriterad blomkål slungad i rökt paprikapulver som dippas i aioli, perfekt tapas
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Glutenfri Nyckelhål Vegetarisk Laktosfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Sojafri Mjölkfri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Gör så här
Pilla små buketter av blomkålen. Riv vitlök och blanda med majonnäs, smaksätt med citron och salt till önskad smak. Värm oljan till ca 175 grader och fritera blomkålen till en gyllene färg och al dente, häng av och slunga med pimento och salt, servera med någon tandpinne eller spett att doppa i aiolin.
Du behöver
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 656.84 kJ |
Energi | 156.94 kcal |
Fett | 16.75 g |
varav | |
- mättat fett | 1.31 g |
- enkelomättat fett | 10.2 g |
- fleromättat fett | 5.31 g |
Kolhydrat | 1.2 g |
varav | |
- sockerarter | 0.49 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.33 g |
Salt | 0.2 g |
Fiber | 0.05 g |
kr