Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Sparrissallad

Receptkategori: À la Carte

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Sparrissallad

Gör så här

  1. Skär bort den nedre biten på sparrisen som är träig(men kasta dem inte, går perfekt att använda till buljonger och soppgrunder), spraya sparrisen med väldigt lite olja, salta och peppra.
  2. Grilla sparrisen direkt på kolglöden så den blir sotad, dela den sedan på mitten och lägg i en bunke.
  3. Tvätta rädisorna noga och lägg dem i kallt vatten en liten stund. Skär bort blasten från rädisorna och lägg åt sidan på en bit papper.
  4. Hyvla rädisorna tunt på längden med en mandolin och lägg tillbaka i kallt vatten. Lägg blasten i en trådsil och grilla den nära kolbädden, tänk på att skaka mycket så den inte förkolnar.
  5. Krossa hasselnötterna grovt.
  6. Blanda sparrisen, rädisorna, blasten och hasselnötterna i en bunken, smaka upp med citronjuice, olivolja salt och peppar.
  7. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt 150 g riven parmesan och mixa slät i en mixer, smaka av med salt och peppar och låt sedan bli rumstempererad.
  8. Fördela salladen på en tallrik, spritsa några högar med parmesancrèmen och toppa med att riva över återstående parmesan.

Du behöver

1 stSparris Grön
1 stRädisa Vitspetsig i Knippe
1 hgHasselnötskärnor*
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
2,5 hgVispgrädde*
2,5 hgParmigiano Reggiano i bit 12 mån
Salt*
Peppar*

Energifördelning

47.5%43.0%9.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi551.92 kJ
Energi132.64 kcal
Fett9.02 g
varav
- mättat fett5.85 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.03 g
Kolhydrat1.99 g
varav
- sockerarter0.76 g
- stärkelse0 g
Protein9.98 g
Salt0.48 g
Fiber1.27 g