- Hem
- Recept & kalkyl
- Sparrissallad
Åtgärder
Sparrissallad
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Skär bort den nedre biten på sparrisen som är träig(men kasta dem inte, går perfekt att använda till buljonger och soppgrunder), spraya sparrisen med väldigt lite olja, salta och peppra.
- Grilla sparrisen direkt på kolglöden så den blir sotad, dela den sedan på mitten och lägg i en bunke.
- Tvätta rädisorna noga och lägg dem i kallt vatten en liten stund. Skär bort blasten från rädisorna och lägg åt sidan på en bit papper.
- Hyvla rädisorna tunt på längden med en mandolin och lägg tillbaka i kallt vatten. Lägg blasten i en trådsil och grilla den nära kolbädden, tänk på att skaka mycket så den inte förkolnar.
- Krossa hasselnötterna grovt.
- Blanda sparrisen, rädisorna, blasten och hasselnötterna i en bunken, smaka upp med citronjuice, olivolja salt och peppar.
- Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt 150 g riven parmesan och mixa slät i en mixer, smaka av med salt och peppar och låt sedan bli rumstempererad.
- Fördela salladen på en tallrik, spritsa några högar med parmesancrèmen och toppa med att riva över återstående parmesan.
Du behöver
1 st | Sparris Grön |
1 st | Rädisa Vitspetsig i Knippe |
1 hg | Hasselnötskärnor* |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
2,5 hg | Vispgrädde* |
2,5 hg | Parmigiano Reggiano i bit 12 mån |
Salt* | |
Peppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 551.92 kJ |
Energi | 132.64 kcal |
Fett | 9.02 g |
varav | |
- mättat fett | 5.85 g |
- enkelomättat fett | 0.01 g |
- fleromättat fett | 0.03 g |
Kolhydrat | 1.99 g |
varav | |
- sockerarter | 0.76 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 9.98 g |
Salt | 0.48 g |
Fiber | 1.27 g |
kr