Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.

Receptkategori: Nötkött
Enkelt men fantastiskt gott till grillsäsongen

(0 röster)
Nyckelhål Äggfri Laktosfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.

Gör så här

Tärna entrecote i ca 2-3 cm kuber salta och trä på spett, använd gasbrännare för att bränna spetten. Mixa örter, vitlök och citron med rapsolja, smula sedan ner överblivet bröd (landgångsbröd i detta fallet) och mixa ihop, smula sedan ut på en plåt och torka i ugnen, 100 grader i ca 30 min. Blanda färskost och fermenterad vitlökspasta till en kräm.

Du behöver

5 hgEntrecôte Klass 5 Sverige
75 gLandgångsbröd Tina och servera*
50 gKruspersilja i Tråg
1 stVitlök Solo
50 gSpenat baby*
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
3,3 mskRapsolja
1 hgFärskost Naturell 22% Laktosfri
30 gFermenterad Vitlök Premium*

Energifördelning

7.0%63.3%29.7%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi338.32 kJ
Energi81.7 kcal
Fett7 g
varav
- mättat fett1.76 g
- enkelomättat fett3.02 g
- fleromättat fett1.49 g
Kolhydrat3.28 g
varav
- sockerarter1.11 g
- stärkelse0 g
Protein0.77 g
Salt0.07 g
Fiber0.99 g