- Hem
- Recept & kalkyl
- Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.
Åtgärder
Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.
Receptkategori: NötköttEnkelt men fantastiskt gott till grillsäsongen
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Nyckelhål Äggfri Laktosfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Gör så här
Tärna entrecote i ca 2-3 cm kuber salta och trä på spett, använd gasbrännare för att bränna spetten. Mixa örter, vitlök och citron med rapsolja, smula sedan ner överblivet bröd (landgångsbröd i detta fallet) och mixa ihop, smula sedan ut på en plåt och torka i ugnen, 100 grader i ca 30 min. Blanda färskost och fermenterad vitlökspasta till en kräm.
Du behöver
5 hg | Entrecôte Klass 5 Sverige |
75 g | Landgångsbröd Tina och servera* |
50 g | Kruspersilja i Tråg |
1 st | Vitlök Solo |
50 g | Spenat baby* |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
3,3 msk | Rapsolja |
1 hg | Färskost Naturell 22% Laktosfri |
30 g | Fermenterad Vitlök Premium* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 338.32 kJ |
Energi | 81.7 kcal |
Fett | 7 g |
varav | |
- mättat fett | 1.76 g |
- enkelomättat fett | 3.02 g |
- fleromättat fett | 1.49 g |
Kolhydrat | 3.28 g |
varav | |
- sockerarter | 1.11 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.77 g |
Salt | 0.07 g |
Fiber | 0.99 g |
kr