- Hem
- Recept & kalkyl
- Steak sandwich extraordinaire
Åtgärder
Steak sandwich extraordinaire
Receptkategori: Smörgåsar, tårtorVårprimörernas vårprimör, sparrisen i skönt samspel med trancherad biff och sourslaw. Done Deal!
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Skiva löken och pickla i en 1-1-1 lag med ättika, socker och vatten i lika delar. Portionera biffen i 2 cm skivor, stek eller sousvida till 56 grader i innertemperatur. Låt vila ordentligt. Blanda sourslaw med majonnäs och surkål, krydda med nymald svartpeppar och salt. Skala den vita sparrisen ordentligt och blanchera klar i socker, salt och citron. Vid servering värm upp i smöret, salta. Vid servering rosta brödet, bottna med sourslaw, rostad lök, spring onions, på med den trancherade biffen, toppa med picklad silverlök och smörvärmd sparris. Rätten kan köras som ”openfaced” med olika sorters bröd eller som en burgare to go.
Du behöver
1,2 kg | Biff skinnad Menu Sverige* |
3 hg | Surkål |
2 dl | Majonnäs Äkta 78% |
1 hg | Rostad Lök |
3,5 hg | Sparris Grön |
3 hg | Silverlök Klass 1 |
40 g | Ättika 12% |
40 g | Strösocker |
40 g | vatten* |
4 hg | Smör Normalsaltat 82% |
1,25 hg | Salladslök |
Hamburgerbröd Bistro Brioche 70g |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 713.75 kJ |
Energi | 173.07 kcal |
Fett | 17.11 g |
varav | |
- mättat fett | 7.8 g |
- enkelomättat fett | 5.75 g |
- fleromättat fett | 1.87 g |
Kolhydrat | 3.61 g |
varav | |
- sockerarter | 2.02 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.79 g |
Salt | 0.33 g |
Järn | 0.11 mg |
Fiber | 0.48 g |
Vitamin A | 93.44 µg |
Vitamin C | 3.88 mg |
kr