- Hem
- Recept & kalkyl
- Svampgryta med tomat [Bong]
Åtgärder
Svampgryta med tomat [Bong]
Receptkategori: Buljonger, fonderMed Bong Touch of Tastes fonder lagar du enkelt en smakrik svampgryta som uppskattas av alla. Servera med kokt ris eller pasta. Riven ost passar bra om man väljer att servera med Pasta.
●●●●●
(1 röst)
(1 röst)
Gör så här
Tillagning:
- Skär svamp och paprika i mindre oregelbundna bitar
- Fräs svampen i en gryta med olivolja. När svampen är genomstekt lägg upp svampen i ett bleck.
- Fräs paprika, zucchini, aubergin och gul lök i samma gryta. Lägg upp grönsakerna i samma bleck som svampen.
- Bryn rödlök, vitlök och tomatpuré i grytan tillsammans med rökt paprikapulver, oregano och timjan. När lök och tomatmixen är brynt tillsätt buljong och fräs i ytterligare 1 minut. Slå på vin och vatten. Rör om och låt koka i 10 minuter på svag värme.
- Slå i krossade tomater, den brynta svampen och grönsakerna i grytan. Tillsätt de färska hackade örterna. Koka upp.
- Smaka av med fonderna. Låt koka upp och tillsätt salt vid behov.
Du behöver
Salt och vitpeppar efter smak* | |
2 msk | Olivolja* |
1 tsk | Timjan (torkad) * |
1 tsk | Svartpeppar (grovmalen)* |
2 dl | Vatten* |
1 tsk | Rökt paprikapulver* |
1 msk | Oregano* |
20 g | Basilika (hackad färsk)* |
10 g | Persilja (hackad färsk)* |
10 g | Vitlök (hackad)* |
10 g | BONG - Grönsaksbuljong* |
1,5 hg | Rödlök (skivad)* |
50 g | Tomatpuré* |
1 dl | Matlagningsvin (vitt) * |
8 hg | Tomat (krossad)* |
3 msk | Touch of Taste Brynt Lökfond* |
3 msk | Touch of Taste Svampfond* |
2 hg | Gul lök (grovhackad) * |
1,5 hg | Aubergin* |
1,8 hg | Zucchini* |
2 hg | Paprika (gul)* |
200 st | Paprika (röd)* |
5 hg | Svamp (gärna olika sorter)* |
kr