- Hem
- Recept & kalkyl
- Taco-quesadilla med färs och majs [HK Scan]
Åtgärder
Taco-quesadilla med färs och majs [HK Scan]
Receptkategori: Färsrätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Gör så här:
- Tillred tacofärs enligt anvisning - eller passa på att använda överbliven.
- Lägg ut tortillas, lägg fyllning på halva brödet: spenat, ost, färs och tomat och vik sedan över.
- Hetta upp en stekpanna och stek några minuter på varje sida så att brödet får fin färg och osten smälter i fyllningen.
- Dela på mitten innan servering. Strimla kål fint, blanda med majs och dressa ordentligt med vinäger, olja, salt, peppar och oregano.
Servera den varma quesadillan med krispig fräsch sallad!
Du behöver
9,6 hg | Tortillabröd 30 cm |
1 kg | Blandfärs 50/50 15% Sverige |
Taco Kryddmix | |
4 hg | Mozzarella riven* |
2 hg | Babyspenat Tvättad |
5 dl | Tomat tärnad* |
5 hg | Vitkål Strimlad 3mm |
3 hg | Majskorn Crispy Sweet easy bag |
3,3 msk | Vitvinsvinäger 6% |
3,3 msk | Olivolja * |
1 msk | Oregano torkad* |
Salt* | |
Peppar* | |
Chiliflakes* | |
Picklad rödlök* | |
Picklad jalapeño* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 664.36 kJ |
Energi | 158.29 kcal |
Fett | 6.54 g |
varav | |
- mättat fett | 2.17 g |
- enkelomättat fett | 1.65 g |
- fleromättat fett | 0.32 g |
Kolhydrat | 16.43 g |
varav | |
- sockerarter | 1.66 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.67 g |
Salt | 0.37 g |
Fiber | 0.38 g |
kr