- Hem
- Recept & kalkyl
- Tartelette med ostkräm och krispig Coppa
Åtgärder
Tartelette med ostkräm och krispig Coppa
Receptkategori: FörrätterCoppan skapar ett härligt krisp som får upp aptiten. Recept av Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Fritera wontonark i en tartletteform på 180°C i 2 min. Mixa allt förutom coppan i thermomixer på 80°C i 5x2 min.
Kyl ner.
Skiva upp tunt och tärna sedan ner smått. Stek på medelvärme tills den är krispig.
Du behöver
45 g | Wonton blad gula 8x8cm |
1 hg | Riven Ost 28% |
2 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
75 g | Creme Fraiche 32% |
4 g | Fint Salt med Jod |
75 g | Coppa |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1179.85 kJ |
Energi | 262.79 kcal |
Fett | 21.63 g |
varav | |
- mättat fett | 12.73 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.03 g |
Kolhydrat | 3.75 g |
varav | |
- sockerarter | 1.19 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 18.03 g |
Salt | 3.52 g |
Kalcium | 257.86 mg |
Jod | 66.89 µg |
Natrium | 0.54 g |
Vitamin A | 75.25 µg |
Vitamin B12 | 0.5 µg |
kr