- Hem
- Recept & kalkyl
- Tortelli med blomkål och örter
Åtgärder
Tortelli med blomkål och örter
Receptkategori: VeganSmakfull vegansk rätt med havregrädde och blomkålstrio
●●●●●
(1 röst)
(1 röst)
Gör så här
Koka upp rikligt med saltat vatten till pasta.
Picklad blomkål:
Rör ihop ättika, vatten och socker tills sockret löst upp sig.
Hyvla blomkål tunt på mandolin och lägg i lagen.
Rostad blomkål:
Dela blomkålen i små buketter. Spara blasten.
Ringla över olja, krydda och rosta i 225g tills blomkålen är al dente och fått fin färg.
Friterade blomkålsblad:
Strimla bladen fint och vänd eventuellt i maizena. Fritera och salta lätt.
Koka upp sojagrädde och smaksätt med buljong, salt och peppar. Här kan du självklart använda vilken grädde du vill.
Koka pastan enligt anvisning.
Blanda pastan med grädden och den rostade blomkålen. Toppa med färska örter, picklad blomkål samt friterad blomkål.
Du behöver
1,2 kg | Tortelli blomkål örter EKO* |
1 kg | Sojagrädde 14% |
50 g | Grönsaksfond |
2 st | Blomkål |
90 g | Olivolja Extra Virgin petflaska* |
1,8 hg | Strösocker |
3 dl | Vatten* |
1 hg | Ättika 12% |
Färska örter* | |
Salt* | |
Peppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 282.6 kJ |
Energi | 67.54 kcal |
Fett | 3.93 g |
varav | |
- mättat fett | 0.47 g |
- enkelomättat fett | 1.02 g |
- fleromättat fett | 2.43 g |
Kolhydrat | 6.6 g |
varav | |
- sockerarter | 6.21 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.1 g |
Salt | 0.16 g |
Fiber | 0.72 g |
kr