Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Tortelli med blomkål och örter

Receptkategori: Vegan
Smakfull vegansk rätt med havregrädde och blomkålstrio

(1 röst)
Tortelli med blomkål och örter

Gör så här

Koka upp rikligt med saltat vatten till pasta.


Picklad blomkål: 

Rör ihop ättika, vatten och socker tills sockret löst upp sig.

Hyvla blomkål tunt på mandolin och lägg i lagen. 


Rostad blomkål:

Dela blomkålen i små buketter. Spara blasten.

Ringla över olja, krydda och rosta i 225g tills blomkålen är al dente och fått fin färg. 


Friterade blomkålsblad:

Strimla bladen fint och vänd eventuellt i maizena. Fritera och salta lätt.


Koka upp sojagrädde och smaksätt med buljong, salt och peppar. Här kan du självklart använda vilken grädde du vill. 

Koka pastan enligt anvisning.

Blanda pastan med grädden och den rostade blomkålen. Toppa med färska örter, picklad blomkål samt friterad blomkål.

Du behöver

1,2 kgTortelli blomkål örter EKO*
1 kgSojagrädde 14%
50 gGrönsaksfond
2 stBlomkål
90 gOlivolja Extra Virgin petflaska*
1,8 hgStrösocker
3 dlVatten*
1 hgÄttika 12%
Färska örter*
Salt*
Peppar*

Energifördelning

9.5%33.8%56.7%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi282.6 kJ
Energi67.54 kcal
Fett3.93 g
varav
- mättat fett0.47 g
- enkelomättat fett1.02 g
- fleromättat fett2.43 g
Kolhydrat6.6 g
varav
- sockerarter6.21 g
- stärkelse0 g
Protein1.1 g
Salt0.16 g
Fiber0.72 g