Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Ugnsrostad potatis, morötter och kål med persiljedressing [Orkla]

Receptkategori: Potatis- o grönsaks.rätter

(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Ugnsrostad potatis, morötter och kål med persiljedressing [Orkla]

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. 

2. Skala morötterna och skär dom i bitar. Ansa och skölj spetskålen samt purjolöken, skär sedan i bitar. Skala vitlöksklyftorna och skiva. 

3. Lägg klyftpotatis och morot på bakplåtspapper och ugnsplåt. Vänd runt med rapsoljan. Ugnsrosta ca 15 minuter. Tillsätt sedan spetskål och purjolök. Krydda med vitlök, salt och peppar. Rosta ytterligare 15 minuter. 

4. Tag ut ur ugnen och strö över solrosfröna. Servera med persiljedressing. 

Persiljedressing

Skölj och plocka bladpersiljan grovt. Hacka till mindre bitar. Blanda persiljan med riven vitlök, kapris, olivolja och solrosfrön i en mixer. Mixa till en pestolikande konsistens. Smaka av med citronzest, salt och peppar. 

Du behöver

3 hgKlyftpotatis EKO KRAV
2 hgMorot Tvättad Klass 1 Sverige
2 hgMorot Gul Klass 1 Sverige
2 hgSpetskål
2,5 hgPurjolök Klass 1
3 stVitlök Solo
2 mskRapsolja EKO*
50 gSolrosfrö Strimmigt
Salt*
Peppar*

Persiljedressing

Peppar*
Salt*
0,5 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
1,5 dlOlivolja Extra Virgin Originale*
30 gSolrosfrö Strimmigt
20 gKapris Nonpareilles
1 stVitlök Solo
50 gBladpersilja I Tråg

Energifördelning

14.4%6.0%79.6%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi488.92 kJ
Energi117.03 kcal
Fett1.51 g
varav
- mättat fett0.19 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.21 g
Kolhydrat19.92 g
varav
- sockerarter5.58 g
- stärkelse0 g
Protein3.61 g
Salt0.45 g
Fiber4.37 g