Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Våffla med rabarber, karamellpanncotta och havrecrunch

Receptkategori: Desserter
Sommarens dessert i tapasformat

(0 röster)
Nyckelhål KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Sojafri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Våffla med rabarber, karamellpanncotta och havrecrunch

Gör så här

Våffla: 2 ägg, 1 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 2 msk vatten, 2 msk smör.

Vispa ägg och socker, blanda i vetemjöl och spä ut med vatten. Smöra våffeljärnet innan gräddning, stansa sedan och forma i valfri rund form, tartlettform i detta fallet.

Karamellpannacotta: Blötlägg gelatin. Gör en karamell och släck med den med grädde och koka till sockret har löst upp sig och smält i gelatin, sila och gjut i en rund form och frys. Ploppa ut dem en stund innan servering.

Rabarber: Skala rabarben och tärna fint, koka med 0,5 dl socker och citronjuice tills de är klara, sila sedan vätskan och reducera, tillsätt sedan tillbaka med rabarben igen.

Havrecrunch: Krama ihop havregryn med smör och socker, rosta av och arrangera i våfflan.

Energifördelning

9.7%28.0%62.4%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1320.23 kJ
Energi313.93 kcal
Fett16.03 g
varav
- mättat fett8.78 g
- enkelomättat fett0.59 g
- fleromättat fett0.67 g
Kolhydrat35.75 g
varav
- sockerarter8.16 g
- stärkelse0 g
Protein5.55 g
Salt0.08 g
Järn1.25 mg
Fiber3.52 g
Folsyra9 µg
Kalium94.24 mg
Magnesium30.39 mg
Niacin0.73 mg
Fosfor98.25 mg
Tiamin0.09 mg
Vitamin A 112.39 µg
Vitamin K2.09 µg
Zink0.75 mg