- Hem
- Recept & kalkyl
- Våffla med rabarber, karamellpanncotta och havrecrunch
Åtgärder
Våffla med rabarber, karamellpanncotta och havrecrunch
Receptkategori: DesserterSommarens dessert i tapasformat
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Nyckelhål KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Sojafri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Gör så här
Våffla: 2 ägg, 1 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 2 msk vatten, 2 msk smör.
Vispa ägg och socker, blanda i vetemjöl och spä ut med vatten. Smöra våffeljärnet innan gräddning, stansa sedan och forma i valfri rund form, tartlettform i detta fallet.
Karamellpannacotta: Blötlägg gelatin. Gör en karamell och släck med den med grädde och koka till sockret har löst upp sig och smält i gelatin, sila och gjut i en rund form och frys. Ploppa ut dem en stund innan servering.
Rabarber: Skala rabarben och tärna fint, koka med 0,5 dl socker och citronjuice tills de är klara, sila sedan vätskan och reducera, tillsätt sedan tillbaka med rabarben igen.
Havrecrunch: Krama ihop havregryn med smör och socker, rosta av och arrangera i våfflan.
Du behöver
2 st | Ägg M frigående 15p* |
1,2 hg | Strösocker |
2 dl | Vetemjöl SE |
2 msk | vatten* |
1,5 hg | Smör normalsaltat 80% Laktosfri |
3 dl | Vispgrädde 40% |
10 g | Gelatinblad Silver |
2 hg | Rabarber Nederländerna |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
1,5 dl | Havregryn |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1320.23 kJ |
Energi | 313.93 kcal |
Fett | 16.03 g |
varav | |
- mättat fett | 8.78 g |
- enkelomättat fett | 0.59 g |
- fleromättat fett | 0.67 g |
Kolhydrat | 35.75 g |
varav | |
- sockerarter | 8.16 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 5.55 g |
Salt | 0.08 g |
Järn | 1.25 mg |
Fiber | 3.52 g |
Folsyra | 9 µg |
Kalium | 94.24 mg |
Magnesium | 30.39 mg |
Niacin | 0.73 mg |
Fosfor | 98.25 mg |
Tiamin | 0.09 mg |
Vitamin A | 112.39 µg |
Vitamin K | 2.09 µg |
Zink | 0.75 mg |
kr