- Hem
- Recept & kalkyl
- Vegetarisk udon ramen
Vegetarisk udon ramen
Receptkategori: À la Carte(0 röster)
Gör så här
Värm nudlarna i saltat vatten och fördela i nudelboxar/skålar. Slå över varm buljong och lägg över tillbehören och avsluta med taresåsen som ripplas över för smak och att förbela konbusalladen.
Kombu sallad till vegetarisk ramen
Blötlägg algen i ljummet vatten tills mjukt, sär bladet i ca 5 cm breda ark. Lägg bladen i en kastrull och vatten sjud nu detta tills algerna har en mjuk och ätbar konsistens. Häll av vattnet och tillsätt, sake, umeshu, mirin, japansk soya och Kinesisk soya. Värm upp detta och sjud bort nästan all vätska och tillsätt nu sockret. Rör hela tiden tills vätskan är borta och innan sockret börjar karamelliseras, avsluta med att blanda sesamröna. Låt allt svalna snabbt.
Tare till vegetarisk udon ramen
I en kastrull på medelvärme fräs lök och ingefära i rapsolja tills gyllenbrun. Tillsätt Sake, mirin, och när det kokar upp bränn av med hjälp av en handbrännare och bränn bort alkoholen.
Tillsätt socker och sänk värmen och låt sockret smälta. Häll nu i svampbuljongen och koka detta i ca 30 min.
Tillsätt nu soya och tamarin och koka i ca 15-20 min till, smaka av och sila.
Om man vill kan man reda av med lite maizena
Ugnsbakad Lök
Baka gullöken på en grovsaltbädd på 130°c, till en kärntemperatur på 91°c.
Låt detta svalna av helt och bli helt kalla i kylen och skär av toppen och botten, skala försiktigt och dela löken på mitten (ekvators vis) med vass kniv, stek på snitt ytan eller i en varm panna med lite rapsolja eller elda med en handbrännare över löken så detta får en fin gyllenbrun färg. Ploppa nu ur så att det blir runda och fina lökringar att garnera med.
Hjärtsallad
Dela salladen på mitten längsmed så roten är kvar. Sota salladen tills fin färg och spritsa över majonnäs över stekytan o elda majonnäsen precis innan servering.
Buljong till vegetarisk Udon Ramen
Lägg allt i ett djupt bleck förutom soya, salt och socker och täck över med vatten. Plasta nu in blecket ordentligt och baka i ugnen på ånga 85° över natten eller ish 10 timmar. Sila genom en chinoise. Vill man ha ännu starkare smak så reducera buljongen. Vid servering så smaka av med salt, socker och soya.
Du behöver
6 hg | UdonNudlar |
15 g | Hjärtsallat 2-pack |
10 st | Portabello |
3 hg | Svamp Shiitake EKO |
2,5 hg | Japansk Majonnäs |
3 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
Kombu sallad till vegetarisk ramen | |
---|---|
50 g | Sesamfrö |
25 g | Muscovadorörsocker Mörkt |
1,5 msk | Soja Premium ljus |
2 msk | Japansk sojasås |
1,5 msk | Plommonvin* |
15 g | Gekkeikan Traditional Sake Bag in Box |
30 g | Konbu tång |
Tare till vegetarisk udon ramen | |
2 msk | Rapsolja |
1,5 hg | Sojasås Tamari Glutenfri |
5 dl | Japansk sojasås |
2,5 hg | Muscovadorörsocker Mörkt |
3,75 dl | Risvinäger Mirin |
4,5 hg | Gekkeikan Traditional Sake Bag in Box |
1 hg | Ingefära |
1 hg | Gul lök tärnad 6x6 mm |
Buljong till vegetarisk Udon Ramen | |
1 dl | Japansk sojasås |
15 g | Konbu tång |
10 g | Salvia I Ask |
50 g | Timjan I Ask |
40 g | Ingefära |
4 st | Vitlöksklyftor |
40 g | Peppar Röd |
2 st | Purjolök Klass 1 |
10 st | Morot Tvättad Klass 1 Sverige |
4 hg | Stjälkselleri |
10 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
25 st | Svamp Shiitake EKO |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 2323.19 kJ |
Energi | 552.87 kcal |
Fett | 26.16 g |
varav | |
- mättat fett | 3.28 g |
- enkelomättat fett | 1.05 g |
- fleromättat fett | 0.57 g |
Kolhydrat | 59.99 g |
varav | |
- sockerarter | 40.39 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 14.06 g |
Salt | 9.79 g |
Fiber | 5.52 g |