Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.
Åtgärder

Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.

Receptkategori: Fläskkött

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.

Gör så här

Skala schalottenlöken, gör en 1-2-3-lag och lägg sedan allt i en vacuumpåse. Baka i ugn på 80 grader i ca: 1 timme.  

Öppna påsen och häll av lagen. Dela lökarna på mitten och sota i torr stekpanna. 

Rosta korianderfrön och senapsfrön i en torr stekpanna, lägg sedan i kryddmixer tillsammans med rosépeppar, rosmarin och salt. 

Placera rotfruktsstavarna i en ugnsform, häll över olivolja och krydda med kryddblandningen. Rosta i 180 grader ca: 30 minuter. 

Stek pluman i rapsolja med krossad vitlök och timjanskvistar. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan pluman i ugnsform och baka till 64 grader i kärnan, låt vila. Tillsätt kalvfond i den använda stekpannan och red av med maizena. 

Repa grönkålen och lägg i ugnsform. Blanda kålen med några droppar olivolja och salta. Rosta på 140 grader i ca: 20 minuter så att kålen blir krispig och lätt. 


Servering: 

Skär pluma i tunna skivor och servera tillsammans med rostade rotfrukter, sotade lökar, rostad kål och slå varm sky över köttet. Servera jalapenobearnaise apart 

Energifördelning

10.9%11.1%78.1%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi191.84 kJ
Energi45.91 kcal
Fett1.07 g
varav
- mättat fett0.17 g
- enkelomättat fett0.66 g
- fleromättat fett0.08 g
Kolhydrat7.55 g
varav
- sockerarter3.38 g
- stärkelse0 g
Protein1.05 g
Salt0.43 g
Fiber0.15 g