- Hem
- Recept & kalkyl
- Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.
Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.
Receptkategori: Fläskkött(0 röster)
Gör så här
Skala schalottenlöken, gör en 1-2-3-lag och lägg sedan allt i en vacuumpåse. Baka i ugn på 80 grader i ca: 1 timme.
Öppna påsen och häll av lagen. Dela lökarna på mitten och sota i torr stekpanna.
Rosta korianderfrön och senapsfrön i en torr stekpanna, lägg sedan i kryddmixer tillsammans med rosépeppar, rosmarin och salt.
Placera rotfruktsstavarna i en ugnsform, häll över olivolja och krydda med kryddblandningen. Rosta i 180 grader ca: 30 minuter.
Stek pluman i rapsolja med krossad vitlök och timjanskvistar. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan pluman i ugnsform och baka till 64 grader i kärnan, låt vila. Tillsätt kalvfond i den använda stekpannan och red av med maizena.
Repa grönkålen och lägg i ugnsform. Blanda kålen med några droppar olivolja och salta. Rosta på 140 grader i ca: 20 minuter så att kålen blir krispig och lätt.
Servering:
Skär pluma i tunna skivor och servera tillsammans med rostade rotfrukter, sotade lökar, rostad kål och slå varm sky över köttet. Servera jalapenobearnaise apart
Du behöver
6 hg | Pluma Hållbarhetsgris Sverige |
Timjan I Ask | |
3 st | Vitlök Solo |
6 hg | Rotfruktsstav mix 15x15 mm |
Koriander Hel | |
Senapsfrö Gult | |
Rosépeppar Hel | |
Rosmarin | |
Salt* | |
1 msk | Olivolja Grekisk Original Extra Virgin |
2 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
Ättika 12% | |
26 g | Strösocker |
3 msk | Vatten* |
1 hg | Grönkål 200 g |
1 hg | Kalvfond |
Majsstärkelse | |
2 hg | Bearnaise Jalapeno* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 191.84 kJ |
Energi | 45.91 kcal |
Fett | 1.07 g |
varav | |
- mättat fett | 0.17 g |
- enkelomättat fett | 0.66 g |
- fleromättat fett | 0.08 g |
Kolhydrat | 7.55 g |
varav | |
- sockerarter | 3.38 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.05 g |
Salt | 0.43 g |
Fiber | 0.15 g |