Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Skalat & skuret - färdigpreppade råvaror direkt till ditt kök

Skalat, klyftat, skuret, skivat, strimlat, tärnat eller pressat. Här kan du som krögare enkelt beställa dina frukter och grönsaker i den storlek och form du önskar.

Tillsammans skapar vi goda, hållbara måltider.

Din grossist inom frukt och grönt

Färskvaruhallen Menigo erbjuder inte bara ett brett sortiment inom frukt och grönt. Vi har också en egen produktionsenhet i Årsta i södra Stockholm där vi förädlar råvaror av högsta kvalitet. Här finns toppmodern utrustning och kunnig personal. Allt för att du som kund ska få precis det du efterfrågar. 

Upptäck fördelarna med färdigpreppade råvaror:

Slipp matsvinn. Beställ exakt det du behöver och låt oss ta hand om matsvinn som skal och blast. Alltid fräsch och skuret efter beställning.

Spara tid och pengar. Sänk personalkostnaderna genom att låta oss göra grovjobbet. Så du kan lägga mer tid på matlagning och kreativitet.

Få jämnare kvalitet. Med förädlade råvaror säkerställs både en jämn kvalitet och lång hållbarhet tack vare noggrann hygien och smarta förpackningar.

Läs om hela Färskvaruhallen Menigos erbjudande här

Brett sortiment – vi preppar, du lagar

I vårt förädlade sortiment Skalat & skuret hittar du allt från plockade örter och blad till grönsaker och frukter i alla tänkbara former och smaker. Krispig sallad, aromatiska betor och färska tomater, från småskaligt lokalt till unikt långväga. 

Det är kombinationen av djup kunskap och toppmodern utrustning som gör att du som kock kan få färdigskurna produkter i exakta mått.

Du handlar enkelt och tryggt via vår e-handel eller via din säljare och du får leveransen när du behöver den.

Hur ser dina behov ut? Tveka inte att kontakta våra specialister så berätttar de mer

Upptäck vårt förädlade sortiment här

Specialister med rätt kunskap

Att förbereda råvaror till dina rätter är ett hantverk som våra förädlingsspecialister dagligen arbetar med.

På vår produktionsenhet i Årsta bevakas och kontrolleras regelbundet temperatur, vattenkvalitet och gott skick på knivar och maskiner. Våra specialister granskar noggrant alla råvaror så att det som skickas vidare till dig håller högsta kvalitet.  

Färska råvaror är känsliga och har en kort livslängd efter skörd. Därför är kunskapen och kvaliteten på frukt och grönt helt central i vår verksamhet.  

Sedan 2019 är vår anläggning certifierad enligt IP-livsmedel vilket gör att du kan känna dig trygg med råvarorna du köper. Certifieringen omfattar grundläggande arbete med livsmedelssäkerhet och ställer krav på hygien, spårbarhet och redlighet enligt HAACCP. 




"Vi arbetar fram produkter tillsammans med våra kunder som passar deras verksamhet och kommer med idéer för att underlätta deras dagliga arbete. Det kan till exempel vara en unik salladsmix, en grönsak som är skuren på ett annorlunda sätt eller säsongsbaserade blandningar. De mest populära blir nya artiklar i sortimentet som alla kan beställa av. I dagsläget har vi cirka 250 olika artiklar i sortimentet."

Pierre Holmström, platschef Färskvaruhallen Menigo i Årsta

Allt i samma leverans - upp till 6 dagar i veckan

Menigo är en helhetsleverantör till din restaurang. Hos oss hittar du allt från färskvarvor och kolonialvaror, dryck och alkohol till restaurangutrustning och förbrukningsvaror. En service som få grossister inom restaurangbranschen erbjuder idag.

– Leverans upp till 6 dagar i veckan*

– Möjlighet att beställa fram till kl 01.00 för leverans dagen därpå

* Lokala avvikelser gällande stopptider, antal leveransdagar och sortiment förekommer.

Följ med bakom kulisserna på Färskvaruhallen Menigo

Minskat matsvinn och jämnare kvalitet med färdigpreppat

Minskat matsvinn och jämnare kvalitet med färdigpreppat

120 olika artiklar färdigskuren frukt och grönt produceras varje dag i vår egen förädling. Nyttan? Ökad hållbarhet, jämnare kvalitet och kostnadsoptimering i köket.

"Vi brinner för det här, precis som kockarna och krögarna gör"

"Vi brinner för det här, precis som kockarna och krögarna gör"

Andreas Andersson, platschef för den nya produktionsenheten i Årsta, om hur restaurangerna gynnas av att lagerhållning, förädling och import av färskvaror numera samlas under Färskvaruhallen Menigo.