Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Frukt & grönt till din restaurang

Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du som är kock och krögare allt inom frukt och grönt. Från ört och blad till grönsaker och frukter. Snabbt och effektivt, från småskaligt lokalt eller exklusivt långväga.

Hos Färskvaruhallen Menigo brinner vi för det kreativa hantverket bakom varje måltid och vill ge dig som kock och krögare friheten att skapa.

Vi samarbetar därför med världens bästa producenter och leverantörer, för att kunna ge dig råvarorna du behöver för att lyckas i köket. Eller vad sägs som nyskördad Gotlandssparris, färska lingon eller krispiga nashipäron?

I Färskvaruhallen Menigos produktionsenhet i Årsta förädlas grönsaker och frukter, för leverans direkt till din restaurang.

Beställ frukt och grönt i vilken form du vill

I vår produktionsenhet i Årsta förädlas grönsaker och frukter, för leverans direkt till din restaurang. Du får råvarorna färdigskurna, hackade eller skalade precis som du vill, med färre tidskrävande moment och mindre svinn i köket.

Vi gör grovjobbet, med kortast möjliga ledtid, så du får friheten att skapa smaker utöver det vanliga.

Mer tid för det roliga och en godare affär med högre lönsamhet, helt enkelt.

INTRESSERAD? RING EN AV VÅRA SPECIALISTER REDAN IDAG




Rätt råvaror i säsong! Specialisterna tipsar



Upptäck Färskvaruhallens utbud av frukt och grönt

Du kan handla flertalet produkter inom frukt och grönt direkt i Menigos e-handel. Hittar du inte vad du söker? Tveka inte att kontakta en specialist!
Utforska vårt sortiment


Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du ett brett sortiment av frukt och grönt.

Du får tillgång till ett dedikerat specialistteam 

Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket. 

Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver. 

Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst? 

SÅ KAN VÅRA SPECIALISTER HJÄLPA DIG SOM KRÖGARE



Möt våra producenter

Förtroende och tillit är grunden till allt Färskvaruhallen Menigo gör. För bara genom att vårda vårt kontaktnät av världens bästa producenter kan vi försäkra oss om att du får precis de produkter du behöver – när du behöver dem.

Vikentomat är godast!

Vikentomat är godast!

Hos Vikentomater odlas 96 olika sorters tomater som kräver en specialframtagen manual för att beskriva smakupplevelsen.

Sparris - Från marken till restaurangen

Sparris - Från marken till restaurangen

En kort säsong utvecklas med Skånskt samarbete. Läs om hur vi arbetar för att förbättra möjligheterna av färskråvaror från gård till kök. Nu är det nämligen hög tid att ta in den svenska färska sparrisen!

Ryftes Grönsaker

Ryftes Grönsaker

Ryftes Grönsaker drivs av systrarna Karin och Erika Andersson, som vill att resten av landet ska upptäcka det där extra som gotländska jordar kan ge.

Logga, Färskvaruhallen Menigo.

Upptäck Färskvaruhallen Menigo

Färskvaruhallen Menigo erbjuder ett helhetssortiment av färskvaror till restauranger, storkök, hotell, barer och caféer. Frukt, grönsaker, kött, chark, fisk, skaldjur och deli. Ett brett utbud, spetsat med utvalda lokala produkter. 

UTFORSKA VÅRT ERBJUDANDE HÄR

GODA RÅD FRÅN SPECIALISTEN 

3 ekonomitips till dig som jobbar i kök

1. Köp råvaror i rätt säsong
Att köpa råvarorna när de är rätt i säsong gör att de smakar som bäst, de är bäst i pris, de transporteras i regel kortare väg och påverkar därför miljön som minst. Vi som leverantör har dessutom oftast bättre möjligheter att vara med och påverka odlare och produkter. Att utesluta råvaror som inte är i säsong skapar en chans att utmana sina invanda vanor och ge en ny variation i lunch och salladsbord. 

2. De små sakerna gör skillnad
Matsvinnet är något vi alla behöver ta till oss - vi som leverantör, ni som restaurang, alla som restauranggäster och vi alla som lagar mat hemma i våra egna kök. Vi tillsammans skapar oerhört mycket matavfall och mycket av det är helt i onödan. Det är ofta de små sakerna som gör stor skillnad. Matlådan efter middagen hemma, att köpa färdigskalad potatis eller servera potatis med skalet på eller ta hand om skalresterna, hur mycket vi lägger upp på tallriken, anpassa tallriksstorleken osv.

3. Räkna på kalkylen
Det finns många sätt att jobba med svinn och att vara ekonomisk när det kommer till produktval. Det är lätt att vi luras av ett högt kilopris på till exempel skalade och hackade produkter. Men om man gör kalkylen på vad det kostar att ha en person att skala potatisen eller hacka salladen i stället för att köpa färdigskalat/färdigskuret, så ser man snabbt att med tiden och arbetet inräknat så blir det billigare. Det är ett bra sätt att spara in på arbetstimmar när vi har brist på kockar. Lägg tiden på annat trevligt som ger gästen ett större mervärde. Doften av nybakat bröd kanske? Om vi tittar på alternativet med färdigskalad potatis och rotfrukter slipper du ta hand om skalresterna och kan bara hälla potatisen direkt i grytan. Skalresterna tar producenten hand om och skickar i väg för omvandling till biogas och/eller djurfoder.