När Mikael Wallborg och Tareq Taylor började skissa på idén till RePan vara båda trötta på att hantera taskiga stekpannor som dessutom behövde bytas ut allt för ofta. Resultatet blev en stekpanna som är riktigt bra att laga mat i och samtidigt är cirkulär, vilket innebär att pannan lämnas in för ommålning i stället för att slängas.
- Tillverkad av 100% återvunnen aluminium.
- Fungerar på alla värmekällor.
- Ugnssäker upp till 280°C.
- Tillverkad för att vara väldigt skön i handen.
- RePan finns i storlekarna 24cm och 28cm.
- En lätt kupad form gör RePan utmärkt att använda även som en sauteuse.
- Tål metallredskap varsamt utan att beläggningen förstörs i sin helhet.
- Nonstickbeläggningen gör pannan mer hållbar utifrån ett mekaniskt slitage.
När din RePan är sliten lämnar du enkelt in den för att återställas till nyskick.
Ni beskriver RePan som världens första cirkulära panna, vad innebär det?
– Pannan tillverkas utifrån ett cirkulärt tänk, vilket innebär att den är designad för att kunna återställas med en ny beläggning när den blivit sliten. Pannan går till fabrik och sandblästras så den blir helt ren från både sand och smuts. Det rostfria handtaget har väldigt lång livslängd och monteras alltid av innan panna återställs. Därefter går pannan in i samma målningssystem som vi använder när vi målar nya stekpannor, får en ny keramisk beläggning och sist monteras handtaget på igen. Givetvis återvinns även den gamla beläggningen.
Hur gör man för att beställa en ombeläggning?
– När du ser att pannan börjar bli sliten så går du in på Menigos hemsida och beställer en ombeläggning. Efter några dagar kommer en annan ommålad stekpanna i en kartong. Därefter stoppar du ner din gamla panna i samma kartong, klistrar på retursedeln som ligger i lådan och ringer till fraktleverantören som plockar upp produkten. På så vis står du aldrig utan panna eftersom det kommer en ny innan den gamla lämnas in.
Tips på hur man tar hand om sin panna på bästa sätt?
– En generell regel är att alltid se till att diska rent pannan ordentligt och inte bygga upp smuts över tid. Pannan är väldigt lätt att göra ren så länge man håller den ren. Eftersom det går väldigt fort att värma upp pannan så rekommenderar vi inte att den står timme efter timme på spisen, det är inte bra för keramiska beläggningar och till slut bränner man eller deformerar stekpannan. Man ska alltid ha respekt för värme och kyla så kasta inte en 300 grader varm stekpanna i isvatten, säger Mikael.
Yrke: VD på Ipinium och medgrundare till OnePan, som förutom RePan även tillverkar stekplåtar och stekpannor under varumärket OnePan till konsumentmarknaden.
Bakgrund: Kock och tidigare köksmästare på bland annat Gothia Towers.