Så får du god mackonomi!
En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost.
En annan undersökning* visar också att hela 71% säger att de uppskattar matiga frukostmackor både som lunch och middag.* Ett perfekt tillfälle att öka lönsamheten eftersom mackor är trendigare än någonsin och går att variera i all evighet. Se till att erbjuda vällagade och fräscha mackor hela dagen. Både varma och kalla samt i flera olika storlekar.
- Det är viktigt att välja ett bröd som klarar cafélivet. Det räcker inte med att det är vackert och gott, det ska också tåla tuff hantering, olika typer av fyllningar, take-away och mycket mer. Allt detta är våra bröd speciellt framtagna för att klara av, berättar Joakim Leufvenius, innovations- och konceptutvecklare på Lantmännen Unibake.
För att tillgodose kundernas längtan efter större mackutbud är det viktigt att ha allt från nya smaker till älskade klassiker i sitt utbud. Se till att ge dina gäster många olika bröd och fyllningar att välja mellan. Ett svinnsmart tips är att jobba med fryst bröd. Tar det slut är det bara att ta fram mer och baka av. Snällt både mot ekonomi och miljö, samtidigt som doften av nybakat sprider sig.
*Källa: Technotronic Sandwich Consumer Trend Report 2018