Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bocuse d'Or

Genom att stötta den svenska Bocuse d’Or-satsningen bidrar vi på Menigo till att öka intresset och kunskapen om svensk gastronomi, både inom och utanför landet.

Tävlingen Bocuse d’Or, också kallat ”Kock-VM”, arrangeras vartannat år i Lyon, där framlidne grundaren av tävlingen, Paul Bocuse, hade sin hemvist. Tävlingen anses vara den mest prestigefyllda matlagningstävlingen av alla. Endast en svensk har vunnit tävlingen – Mathias Dahlgren 1995.

Tävlingen går ut på att under fem timmar laga två olika rätter. En av rätterna ska serveras på tallrik, och den andra på klassiskt fat. Huvudråvaror till rätterna bestäms av den franska tävlingsledningen och delges kandidaterna några månader innan tävling. Under 2019 års tävling utmanades kockarna att laga en Chartreuse* samt en rätt baserad på kalv.

För att nå Bocuse d’Or i Lyon krävs att den svenska kandidaten först kvaltävlat i den europeiska deltävlingen. I Lyon tävlar sedan 24 finalister om de tre åtråvärda statyetterna i guld, silver och brons.

Bocuse d'Or 2024/2025

Gustav Leonhardt är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2024/2025. Gustav är en erfaren tävlingsmatlagare med flertalet vinster i bagaget.

År 2014 började han som elev i det Svenska Kocklandslaget. Samma år var han även elev åt Tommy Myllymäki, nuvarande president i Team Sweden, som då var Sveriges representant i Bocuse d’Or. Kort därefter tävlade Gustav i både Gymnasie-SM och Nordiska Mästerskapen för gymnasieelever. Tävlingarna på gymnasienivå följdes upp av framgångar med Juniorkocklandslaget och Årets Kock, som han vann 2021. Gustav mål är att vinna guld i Lyon 2025, men först ut väntar Bocuse d’Or Europe i Trondheim i mars 2025.

Med sig in i det svenska tävlingsköket har Gustav Leonhardt sin commis/assisterande kock, Noel Moglia. Noel har tidigare vunnit Årets unga kock 2019 och Årets Kock 2020, båda tävlingarna i Estland.

Mer information om Bocuse d’Or och det svenska laget hittar du HÄR.

Läs mer om Menigos samarbeten och sponsorskap

Årets Kock

Genom Årets Kock vill vi på Menigo driva svensk gastronomi framåt. Vi vill lyfta svenska råvaror i säsong och vi vill öka kännedomen om svenska producenter.


En glad vinnare av Årets Kock höjer sina armar i luften av lycka

White Guide Junior

White guide Junior & Senior är en tävling där Sveriges bästa offentliga mat på förskolor, skolor och seniorboenden utses.

Alla vinnare av White Guide Juniror 2017 står tillsammans för en gruppbild

Stellagalan

Stellagalan prisar kvinnliga proffs, inom mat och dryck. Det är det som skiljer galan från andra galor och tävlingar inom mat- och dryckesbranschen.

Namnet Stella syns över en tallrik som får orange kaviar serverat med en sked

Organic Sweden

Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara måltider genom livets alla skeden.

En person som håller en stor knippe rädisor i båda sina händer