Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så föds en Syscoprodukt

Våra egna varumärken utvecklas tillsammans med kockar och kökschefer för att särskilt passa foodservice-marknaden. Vi väljer ut och testar hundratals produkter och jämför mot definierade riktvärden. Vi utvärderar smak, doft, konsistens. Tittar på utseende, storlek, jämnhet, helhetsomdöme. Granskar att innehåll och näringsvärden stämmer överens med produktbeskrivningen.

Våra erfarna kockar bedömer funktionalitet och tittar på hur produkten beter sig vid tillagning. I teamet ingår också produktutvecklare, kvalitetsansvariga, kategoriansvariga och produktspecialister. Ofta och gärna involverar vi våra kunder. Till exempel har en pannkaka testats ihop med en av våra rikstäckande kunder. Och alldeles nyligen har vi haft flera skolklasser som provat potatisbullar. ​

Så här går det till

1


Ett kundbehov identifieras. Som exempel: Det behövs en god och pålitlig köttbulle, till ett riktigt bra pris.



image3lwwi.png

2

Egenskaper och nyckelattribut listas och definieras efter kvalitetsnivå. Detaljerad produktbeskrivning tas fram. Kanske finns krav på andel ägg som köttbullen ska innehålla. ​
imageu2xcs.png

3


Offertförfrågan
skickas till leverantörer. I den anges också önskade volymer, priser, leveransvillkor. Leverantören skickar prover på sina köttbullar för granskning.​


imageg6zz8.png

4


Favoritmomentet –
kvalitetsbedömningen. Testa, testa, testa. Hur förhåller sig köttbullen mot riktmärket, är den lika bra, lite sämre eller lite bättre? Kan den kvala in i en Sysco-nivå?​



imagecp1yp.png

5


Ibland behövs det flera testomgångar tills varan uppnått rätt kvalitet. Köttbullen borde kanske ha fastare konsistens? Grövre mald färs? Mindre lökbitar? Här pågår tät dialog med producenten.​


imageee8js.png

6


Leverantörsgranskning
. Förutom att följa vår uppförandekod, kvalitets- och miljöpolicy ställer vi höga krav på att producenterna systematiskt arbetar med kvalitet, granskning och uppföljning.​


imagehu86m.png

7


Förpackning
. Om köttbullen ska ut i vida världen görs etiketten på flera språk. Design ska följa gällande lagkrav, förpackningsmaterial ska vara återvinningsbart.​


image68ynr.png

8


Köttbullen produceras och lagerförs. Vid mottagningskontrollen säkerställs rätt kvalitet. ​

imagen2tmj.png

9


Godkänd = säljstart!
Köttbullen fotograferas, kommer in i vårt system och läggs upp i vår webshop.​


imagea7tyc.png


Certifierade leverantörer

Att bli leverantör för våra egna varumärken är en kvalitetsstämpel i sig. Vi gör revisioner både skriftligt och på plats i fabrik av specialutbildade revisorer, och gör regelbundna återbesök hos alla leverantörer för att säkerställa att våra höga krav på produktsäkerhet och kvalitet efterlevs.​


 

Triss i kvalitet

Säg hej till Sysco Essentials, Sysco Classic och Sysco Premium. Våra egna varor, noggrant utvalda och indelade i tre kvalitetsnivåer. Så att du enklare kan göra rätt val till ditt kök.
Läs mer