Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Smarta Julbord 2022

De festliga julborden har verkligen hamnat i skymundan under de senaste två åren och vi stöter på motgångar även i år. Trots det så hoppas vi att både ni som våra kunder och i sin tur era gäster faktiskt unnar sig att äta julbord i år.

I år hade vi stora förhoppningar om en festlig och fridfull jul, men då stöter vi på andra motgångar såsom bl.a. ökade mat- och elpriser. Trots det så hoppas vi att både ni som våra kunder och i sin tur era gäster faktiskt unnar sig att äta julbord i år. Det finns även många saker att ta lärdom av utifrån de lite tuffa år som nu varit.

Många gäster har upptäckt smidigheten med take away och catering, så varför inte fortsätta att erbjuda dessa möjligheter, även om du slår till och bjuder på julbord eller jultallrikar i år? Den som lyckas med den svåra konsten att både vara flexibel samtidigt som man gör det ekonomiskt och gott, kommer att stå där som vinnare när tomten ger sig tillbaka till Nordpolen igen.

FÖRSTA TUREN: SILLBORDET
Många kommer inte längre än till sillen på julbordet. Och det är inte särskilt konstigt. Sill finns i så många härliga inläggningar att man helt enkelt inte kan sluta. Så både gott och nyttigt alltså.
ANDRA TUREN: VEGOBORDET
Vem har sagt att prinskorvar och köttbullar måste vara gjorda av kött? Ett modernt julbord bjuder givetvis
även på gröna varianter och i smakrika konstellationer!
TREDJE TUREN: EN LITE KÖTTIGARE RUNDA
Vi får inte glömma bort våra riktiga klassiker. Traditionen med mycket kött på julbordet sträcker sig hela
vägen tillbaka till adventsfastan – så klart vi ska ha kött kvar på julborden.
FJÄRDE TUREN: DESSERTBORDET
Självklart förtjänar dina gäster något riktigt gott somavslutning på julmiddagen. Vi har de söta tipsen så
att alla blir glada!

Köp julprodukterna här:

SISTA TOUCHEN:
TILLBEHÖREN
Tillbehören är ofta det som piffar upp anrättningarna och ger dem en professionell touch.
SILL OCH GRÖNT I ASPIC
600 g Abba® Gastronomi Skapa® Inläggningssill
300 g Svartkål
100 g Morot, skalad & skuren
100 g Purjolök
500 g Vatten
5 g Fänkålsfrön
5 g Kumminfrön
1 g Lagerblad
2 st Gelatinblad
50 g Dill, färsk

GÖR SÅ HÄR
  1. Blötlägg gelatinbladen. Skala, skär och koka moroten mjuk.
  2. Dela purjolöken på längden. Skala av blad och blanchera mjuk.
  3. Blanchera svartkålen. Klä en önskad form med plastfilm och täck den med blancherad svartkål.
  4. Varva sill, morot, purjolök och dill.
  5. Koka upp vattnet tillsammans med kryddorna. Smält i gelatinet.
  6. Låt svalna. Häll lagen i formen,”knacka” formen noga och fyll på mer lag om så krävs. Ställ i press över natten.