Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Läcker påskmat anpassad för alla

Duka upp en dignande påskbuffé som är konsistensanpassad så kan alla njuta av god påskmat. Här hittar du både inspiration och enkla recept som gör påskfirandet godare för alla!

Maten spelar en stor roll i vårt påskfirande, men att njuta av all god mat kan vara en utmaning för de med tugg- och sväljsvårigheter. Findus Special Foods gör det enkelt att servera konsistensanpassad mat som alla kan njuta av med en stor variation recept baserade på lättuggade timbaler och puréer. Här dukar vi upp med härlig inspiration och goda recept som passar perfekt till påskfirandet.

Läckra och lättuggade rätter till påsk med timbaler

Med Findus timbaler och puréer är det enkelt att fira en traditionsenlig påsk med god och lättuggad mat. I Findus breda sortiment finns en stor variation av kött-, fisk- och grönsakstimbaler. Servera de färdiga timbalerna som de är eller gör hemmagjorda timbaler av våra släta puréer.

Färgstarka desserter - snabbt och enkelt med puréer

Bjud in till en god påskfika med underbara och lättuggade bakverk och desserter som Stinas saftiga päronkaka. En uppskattad klassiker med smak från päron och som de allra flesta kan njuta av. För en lite mer modern och färgrik touch kan du enkelt svänga ihop en läcker mangofromage gjord på Mangopuré och servera med grädde och färska bär. Hur gott som helst och med en len konsistens som smälter i munnen.

Ta del av mer inspiration och kunskap

Med timbaler, puréer och konsistensanpassade recept kan alla njuta av god högtidsmat. Upptäck fler tips, recept och produkter som gör det lätt att duka fram god och aptitlig mat till alla högtider på specialfoods.se/inspiration/högtider.

 

Har du fler frågor om Special Foods? Kontakta Ewa Hansson på 076-117 33 75 eller maila till ewa.hansson@se.findus.com


SENAPSSILL

10 portioner

Ingredienser

5 st Torsktimbal
1 dl Senap, hälften svensk stark, hälften dijon
1 tsk Salt
4 msk Socker
3 msk Vitvinsvinäger
1 dl Rapsolja
3 msk Vatten
2 msk Torkad dill

Tillagning

  1. Blanda senap, salt, socker och vinäger i en matberedare.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda sist i vatten och dill.
  3. Dela Torsktimbalerna i storlek med normalstora sillbitar.
  4. Låt dem dra i såsen cirka 1h innan servering. Alternativt använd silad sås från senapsill. Låt gärna stå ett dygn i kylskåpet.

Tips!

Lägg upp i en trevlig glasburk eller liten skål och låt dra i kylskåp tills servering.

STINAS PÄRONKAKA

10 portioner

Ingredienser

300 g Päronpuré
2 st Ägg
150 g Smör
3 dl Socker
1,50 dl Berikning Majsvälling
2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Vaniljsocker

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör. Blanda mjöl, Berikning Majsvälling, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt smöret samt den tinade purén. Häll smeten i smorda bleck eller formar.
  3. Grädda i konvektionsugn 180˚ C, ca 30 min

Tips!

Servera kakan tillsammans med vispad grädde smaksatt med kardemumma för en fulländad dessert. 

 

PRINSKORV I TIMBALKONSISTENS

10 portioner

Ingredienser

300g Skinkpuré FINDUS 711192
0,75dl Thick & Easy FINDUS 723730
300g  Omelett- och timbalbas FINDUS 778570
0,5 tsk Hickory Liquid Smoke
0,75 msk Lökpulver
0,5 tsk Malen kryddpeppar
Salt & peppar
Röd karamellfärg

Tillagning

  1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.
  2. Spritsa ut i väl smorda bleck eller former, täckt med lock eller folie. Alternativt fördela smeten på plastfilm/folie och rulla till en prinskorv.
  3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

Våra puréer

Våra timbaler

Ta del av fler tips, goda recept och inspiration på Special Foods Instagram

GRÖN SPARRISOPPA MED CITRONFRAICHE

10 portioner á 2.5 dl

Ingredienser

900g Grön sparrispuré FINDUS 711150
1 l  Mjölk 3%
5 d Grädde
3 msk Buljongpulver
Ev majsstärkelse
200 g Berikning Majsvälling FINDUS 123352
50 g Smör
Salt & Peppar

Citronfraiche

5 dl Creme fraiche
Citronsaft
Torkad dill, finmald

Tillagning

  1. Blanda puré, mjölk och grädde. Koka upp under omrörning. Toppred eventuellt med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 min.
  2. För extra tillskott av energi och protein vispa ner Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Hetta upp.
  3. Blanda creme fraiche, citronsaft och mortlad finmald torkad dill.
  4. Servera med en klick citronfraiche samt ev dekorera med räkor (ej till timbalkonsistens)

SOLSKENSSOPPA

10 portioner

Ingredienser

900 g Tinad Mangopuré
6 dl Apelsinjuice
6 dl Matlagningsyoghurt
1 dl Florsocker

Tillagning

  1. Blanda och vispa samtliga ingredienser, placera i kyl till servering.
  2. Servera soppan kall med vispad grädde eller glass.

Tips!
Servera fromagen med lättvispad grädde och gärna med färska bär!