Hamburgare för alla
Hamburgare är en given rätt på sommarmenyn. Vi har plockat ihop ett urval av våra finaste produkter till den perfekta burgaren med tillbehör.
Färskvaruhallen Menigos utvalda hamburgare & färs
Mera burgare
Pommes frites & andra tillbehör
Vegetariska burgare
Dressing, majonnäs & övriga såser
Ketchup & senap
Richard Hofbauer, produktchef Färskvaruhallen Menigo
Berätta om hur ni skapade hamburgaren!
— Vi valde att jobba med ett slakteri som framför allt styckar kvigor, alltså yngre hondjur, eftersom de har en finlemmad muskulatur och ett mört kött. Vi tog bort benköttet från ljumskarna och neråt eftersom lägg och benfästen har mycket senor. Därefter mixade vi upp blandningen med rib meat som har en riktigt bra fettansamling och är ett mört och trevligt kött. Vi använde bara mittdelen på revbenen för att undvika benflisor och brosk, som annars kan uppstå vid högre malningsgrad.
Vad har hamburgaren fått för mottagande?
—Vi får väldigt fin feedback från kunder. Vissa önskar en ännu fetare produkt på cirka 25–28 procent och då erbjuder vi våra utvalda hamburgare där vi även har tillsatt talg. Vi tog fram produkten för 8 år sedan och var bland de första på marknaden med att lansera hamburgare med det här innehållet.
LÄS HELA INTERVJUN HÄR