Wasa lanserar Tunn Vete på storhushållsbricka
Nu lanserar Wasa ett nytt veteknäckebröd på fullkorn – Tunn Vete på storhushållsbricka. Ett tunt och krispigt fullkornsknäckebröd, bakat på surdeg och toppat med quinoa och havssalt.
Tunn Vete innehåller 55 % fullkorn och är märkt med nyckelhålet och precis som Wasas hela sortiment är det 100 % klimatkompenserat.
Familjen växer
Wasas ”tunna knäckebrödsfamilj” med Wasa 100 och Tunn Havre har en ny medlem – Tunn Vete. Brödet har en rund och mild smak som gör sig bra med såväl klassiska pålägg som att toppas med goda matiga röror.
Alla våra storhushållsbrickor bakas i Filipstad och är helt fria från spår av sesam eller mjölk!
Mer än bara ett knäckebröd
Många av Wasas recept är bakade på sädesslaget råg. Att bredda sortimentet med fler varianter även av andra sädesslag tycker vi är en bra idé för att öka variationen. TUNN VETE är ett modernt knäckebröd som är bakat på 55 % fullkorn och är nyckelhålsmärkt.
Så duka upp en härlig knäckebrödsbuffé med välsmakande spreads, röror och grönsaker till frukosten, lunchen eller mellanmålet. Inspirera barn och ungdomar till att utforska nya smaker genom att skapa sina alldeles egna knäckemackor med olika pålägg. Det är enkelt, matigt och framför allt väldigt gott.
Tzatziki spread – Cream cheese, riven gurka och vitlök
Fräsch och smakrik spread med en känsla av Grekland. Den är enkel att tillaga och är perfekt på knäckebrödet!
10 pers
1 gurka
2-3 st vitlöksklyftor, finrivna
2 msk citron
500 g färskost
2 msk olivolja
1 msk rivet citronskal
Salt
Peppar
Gör så här:
Börja med att skölja och finriva gurkan. Krama ur vätskan och lägg sen gurkan i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Under tiden blanda färskost med finriven vitlök, citronskal, olivolja salt och peppar. Blanda sist ner gurkan. Låt spreaden stå en stund och dra till sig smakerna.
Pizza spread – färskost, pizzakryddor, tomatpuré, toppas med örter
En fräsch och god pizza spread, som faller många i smaken.
10 pers
500g färskost
2-4 msk Oregano
2 msk Basilika
2-3 st rivna eller finhackade vitlöksklyftor
3 msk Tomatpuré
1 nypa Salt
Nymald Svartpeppar
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en bunke och rör samman ordentligt. Låt stå en stund innan man serveras så alla smaker kommer fram.
Grön- och svartkålspesto med ost
En riktigt god och smakrik pesto. Måste provas!
10 pers
500 g grönkål och svartkål, går bra med fryst som är tinad eller färsk
3-4 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
200 g pumpafrön
2-3 dl finriven lagrad ost
1 nypa salt om det behövs
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med att dra av bladen från stjälken. Lägg kålen, vitlök, olivoljan, solrosfröna och osten i en mixer. Mixa tills konsistensen är slät. Smaka av med salt och peppar.
Köp knäckebröd här
TUNN VETE
Ingredienser: FULLKORNSVETEMJÖL (52%), VETEMJÖL (37%), vita quinoafrön (6,3%), solrosfröolja, socker, jäst, torkat surdegspulver av FULLKORNSRÅG (2,6%), torrjäst (KORN, VETE), havssalt (0,70%), salt.
Förgyll måltiden med Wasa
Wasas breda sortiment av smakrika spröda knäckebröd går att kombinera i oändlighet med olika läckra toppings för att förgylla dagens olika måltidstillfällen. Här kan du få tips och hitta fler smarriga recept.
>> Läs mer här
Förnya mellanmålet!
Välkomna barnen till matsalen med en inspirerande knäckestation. Wasa tipsar om hur du kan styla knäckestationen med enkla medel och bjuder på nya och lekfulla recept till mellanmålet.
>> Läs mer här