Avsnitt 11: Personalen - den viktigaste råvaran!

Tillsammans med krögare, utbildare och experter inom personalfrågor har vi diskuterat hur man med rätt arbetsförhållanden och utbildning kan hitta och behålla personal i branschen.
Runt bordet får du lyssna till Andreas Stenberg - ordförande Bocuse d’Or Sweden, Jesper Johansson - Vd Restaurangakademien, Lisa Gustafsson - projektsamordnare på Iris Hadar, Fredrik Eriksson - kock och krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, Jessie Sommarström - Årets Kock och kreativ ledare på Urban Deli samt Mia Sundling, marknadschef på Menigo.

La cucina povera
"Fattigmansköket" som till en början kom till som en nödvändighet hos dem som inte hade några valmöjligheter, men som idag återfinns i de flesta hem – ja, det återfinns till och med på menyerna hos våra stjärnkockar. Man skulle kunna påstå att fattigmansköket genomgått en renässans. Idag representerar det kanske bäst vad det italienska köket handlar om: tradition, enkelhet, genuinitet. Det är fokus på råvaran och man lagar mat utifrån säsong. Precis det gör Jessie Sommarström med hjälp av Tobias Sundberg till vår måltid, på våra leverantörers fina produkter.

