Med djup kunskap, lång erfarenhet och vårt stora kontaktnät kan vi skräddarsy leveranser av det kött du som krögare behöver. Oavsett om djuret har betat nära eller långt bort.
Vi erbjuder:
– Egen import och förädling
– Såväl färskt som fryst, och torkat
– Både svenskt och långväga
– Charksortiment framtaget av specialister
– Dedikerade färskvaruspecialister som genom personlig rådgivning ger dig rätt råd i rätt säsong
– Flexibla leveranser upp till 6 dagar i veckan*
*lokala avvikelser kan förekomma. Kontakta våra specialister för mer information.
Färskvaruhallen Menigo erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa kött- och charkprodukter för dig som jobbar professionellt med mat. Från noga utvalda producenter och leverantörer som delar din passion för de bästa råvarorna.
Du hittar större stycken av allt från nöt och gris till lamm och vilt, men också alla tänkbara styckdetaljer av högkvalitativt kött. Färskt fryst eller torkat – tournedos, cote de boeuf eller grissida. Oavsett vad du väljer från vårt breda sortiment försäkrar vi oss om att bara använda leverantörer som uppfyller våra högt ställda krav – och delar vår kärlek för råvaran.
UPPTÄCK SORTIMENTET HÄR
Att stycka och preparera kött är ett tidskrävande hantverk. Och eftersom vi vet att din tid i köket är dyrbar kan du genom Färskvaruhallen Menigo få förädlade produkter levererade direkt till din restaurang.
Saftiga tournedos eller hängmörad Côte du boeuf? Eller varför inte färska hamburgare i precis rätt fetthalt, storlek och malningsgrad?
Våra specialister brinner för att experimentera och hitta den perfekta balansen – gärna tillsammans med dig.
Du sparar tid, slipper svinn, får lägre personalkostnader och enklare att räkna ut hur mycket dina rätter faktiskt kostar; en godare affär, helt enkelt.
Kontakta våra färskvaruspecialister för mer information
Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket.
Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver.
Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst?
”Vårt jobb handlar inte bara om att hitta den bästa produkten för restaurangen, utan den rätta och mest ekonomiskt och ekologiskt hållbara modellen. Vi är både specialister och rådgivare.”
Henning Kvick, färskvaruspecialist på Färskvaruhallen Menigo, som med över 30 års i branschen räknas som en av Sveriges främsta experter på köttdetaljer.
Läs en längre intervju med Henning här
Möt bonden Fredrik Willstrand som driver Buttlegrisen på Gotland. En småskalig produktion av förstklassigt griskött med hög efterfrågan från lokala kockar.
På Sörbro Gård utanför Södertälje driver Arthur Borgh och Åsa Nyberg en småskalig tillverkning av getmjölksprodukter. Här står hållbarhet och djurens välmående i fokus.